PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CURCUBEUL SĂNĂTĂȚII – VIDEO

CURCUBEUL SĂNĂTĂȚII – VIDEO

de admin
9 vizualizări

Starea noastra de bine se afla in stransa legatura cu stilul de viata adoptat. Miscarea, alimentatia echilibrata si modul in care gandim ne influenteaza sanatatea. Din pacate, tendinta multor semeni de-ai nostri este sa nu faca miscare si sa se alimenteze gresit. De aceea nutritionisti ne sfatuiesc sa alegem in fiecare zi un meniu alimentar cu un colorit viu plin de antioxidanti, necesari unei vieti mai lungi, mai sanatoase si sigur mai fericite.
Bunastarea noastra depinde de prezenta in alimentatia de zi cu zi a legumelor si a fructelor in forma cruda. Timp de milioane de ani omul a folosit alimentele ca atare. Numai de cateva milenii el a deprins folosirea focului in pregatirea hranei sale si de aceea organismul uman nu s-a putut obisnui nici acum pe de-a-ntregul cu mancarea tratata termic. Nu e de mirare ca, desi in ziua de azi in lumea occidentala se mananca mai mult ca niciodata, carentele nutritionale sunt mai frecvente ca oricand. Prezenta fructelor si legumelor crude in meniul zilnic este unul din cele mai importante aspecte de care-ar trebui sa tinem seama.
Ai observat ca, de multe ori, dupa ce consumi anumite alimente, ti se modifica starea de spirit, in sens pozitiv? Aceasta se intampla deoarece continutul lor de substante nutritive, vitamine si minerale poate influenta starea organismului. In functie de culoare, fructele si legumele sunt mai bogate in anumiti nutrienti.
Daca iti doresti sa fii plin de energie si sa faci lucrurile sa mearga bine atunci e bine sa consumi alimente de culoare rosie: mar, ardei, rosii, ceapa rosie, ridiche, coacaze, merisor. Inveseleste-te consumand dovleac, portocale, morcov, caise, grepfrut, cartofi sau orice aliment vegetal de culoare portocalie. Alimentele de culoare verde, precum salata, castravetele, broccoli sau avocado iti stimuleaza imaginatia si te ajuta sa-ti recapeti calmul. Atunci cand ai nevoie de concentrare, iti va fi de un mare ajutor consumul de vinete, masline, varza rosie, prune, adica legumele si fructele de culoare violet.
Multe dintre efectele fructel bor si legumelor asupra sanatatii sunt nebanuite, despre beneficiile aduse de acestea dar si despre felurile de mancare pe care le puteti prepara cu ajutorul acestor daruri de la natura puteti afla din emisiunea Arome-n Bucatarie, sambata de la ora 10:30.

Ilona Rotaru
Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe