PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TVA MAI MIC LA CARNE?! – VIDEO

TVA MAI MIC LA CARNE?! – VIDEO

de admin
19 vizualizări

Carnea s-ar putea ieftini daca fermierii vor reusit sa convinga executivul sa reduca Taxa pe Valoarea Adaugata pe acest segment. Producatorii cer Guvernului TVA de cel mult 9% pentru produsele lor si innvoca faptul ca precedentul a fost precedentul a fost creat prin scaderea taxei pentru panificatie. Acestia sustin ca masura ar reduce drastic evaziunea fiscala din industrie.
Producatorii de carne au solicitat Guvernului reducerea TVA, dar nu s-au pus de acord asupra procentului. Unii vor 9%, la fel ca la paine. Altii spera sa obtina o taxa chiar mai mica, de numai 5 procente.
”Punand TVA la mancare egal cu cel de iaht inseamna o lipsa de respect”. Supliniaza presedintele patronatului Romalimenta, Sorin Minea.
Fermierii sustin ca reducerea TVA ar duce automat la diminuarea evaziunii fiscale din industrie. Producatorii de carne dau exemplul industriei de panificatie, care de 7 luni are un TVA redus, iar efectele se vad deja.
”Productia fiscalizata a crescut la faina cu 25% si la paine cu 20%. adica in aceasta perioada 150.000 de tone de produse au fost fiscalizate in plus fata de aceeasi perioada anterioara”. Conforma presedintele Rompan, Aurel Popescu.
In prezent, Romania aplica o taxa pe valoarea adaugata de 24% pentru produsele alimentare, cu exceptia celor de panificatie. Ceea ce ne plaseaza pe locul 2 in Europa. La polul opus, autoritatile din Marea Britanie, Irlanda si Malta nu pun nicio taxa pentru alimente.
”E ilogic ca una dintre cele mai sarace tari din Europa sa aiba impozitul pe mancare cel mai mare, e ilogic. A adaugat presedintele patronatului Romalimenta, Sorin Minea

Valentin Popescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe