PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TRENURILE BLOCATE ÎN GĂRI – VIDEO

TRENURILE BLOCATE ÎN GĂRI – VIDEO

de admin
6 vizualizări

Au ajuns la capatul rabdarii! Angajatii Cailor Ferate Romane au inceput astazi protestele! Acestia au interrupt voluntar munca, astfel ca in intervalul 7-9 niciun tren nu a mai plecat din gara spre nemultumirea calatorilor. Actiunea a avut loc ca urmare a esuarii negocierilor privind incheierea unui nou contract colectiv de munca dar si a salariilor foarte mici. Potrivit sindicalistilor din transporturile feroviare daca nu se vor lua masuri urgent, urmeaza si alte proteste de amploare.
Si-au cerut drepturile de nenumarate ori, dar s-au ales doar cu promisiuni care nu au fost respectate, iar acum s-a umplut paharul. Satui de conditiile grele de munca si de negocierile repetate fara vreo finalitate cfr-istii au pus piciorul in prag. Protestul de miercuri a reprezentat o încetare voluntară a lucrului de către cei implicaţi în circulaţia trenurilor, pentru a trage semnale de alarmă actualilor şi foştilor guvernanţi legate de faptul că în ultimii cinci ani nu au primit niciun procent în plus la salarii.
Printre nemulţumirile sindicaliştilor se mai numără si cele legate de eliminarea drepturilor angajaţilor de a călători gratuit pe calea ferată şi de faptul că nesemnarea noilor contracte colective de muncă ar putea duce la disponibilizarea a 2.500 de salariaţi de la CFR Marfă.
Federaţiile sindicale din transporturile feroviare ameninţau încă din 15 aprilie că ar putea declanşa conflictul colectiv de muncă începând cu 23 aprilie, dacă până atunci nu vor fi încheiate noile contracte colective de muncă, care să ţină cont de solicitările salariaţilor.
La negocierea unui nou contract colectiv de muncă, CFR Calatori a oferit o majorare salarială, în medie, de 4% şi faptul că nu vor fi făcute concedieri colective de personal, în timp ce sindicaliştii au cerut 10%. Cei mai nemultumiti de protestul de miercuri au fost insa calatorii, care spun ca nu stiau ca trenurile nu vor pleca din gara timp de doua ore si au fost nevoiti sa astepte.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe