PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VACANȚĂ DUPĂ VACANȚĂ – VIDEO

VACANȚĂ DUPĂ VACANȚĂ – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Abia reveniti din vacanta de Paste, care pentru ei a durat o saptamana, senatorii au decis sa-si mai acorde o perioada de odihna. In sedinta de marti, prima de dupa sarbatorile pascale, senatorii au votat pentru prelungirea vacantei , platita si aceasta cu sume considerabile, motivand ca se vor implica in campania electorala pentru alegerile europarlamentare. Asta inseamna ca vor reveni la munca abia pe 26 mai.
Membrii Biroului Permanent al Senatului au hotarat sa intre intr-o vacantă de aproximativ o luna, sub pretextul ca vor avea activitate in teritoriu cu ocazia campaniei electorale europarlamentare. Decizia a fost votata de conducerea Senatului si se aplica pana pe 26 mai, adica la o zi după data euroalegerilor.
Vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu a sustinut, dupa sedința Biroului Permanent, ca senatorii nu intra in vacanta, ci „lucreaza in teritoriu”, fiind o perioada extrem de densa din punct de vedere politic.
„Nu e vacanță, nu este timp liber, din contră, este o perioadă foarte densă din punct de vedere politic și senatorii vor lucra acolo unde sunt aleși, în circumscripțiile electorale, așa cum prevede Regulamentul”, a spus vicepreședintele Senatului.
De lucrat poate vor lucre senatorii, asa cum spune Cristian Dumitrescu, dar si daca se va intampla asta, alesii neamului vor lucre pentru propriile partide, nicidecum pentru muritorii de rand, respectiv cetatenii cu drept de vot.
De remarcat ca, in toata aceasta perioada, parlamentarii isi vor primi indemnizatiile, aproximativ 5.000 de lei pe lună, precum si diurna pentru deplasarile in circumscriptii. In plus, vor mai primi bani pentru functionarea birourilor, circa 10.000 de lei pe luna, bani pentru transport si telefonie.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe