PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DEPENDENȚI DE STAT – VIDEO

DEPENDENȚI DE STAT – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Saraci lipiti, tot mai multi romani ajung sa nu poata supravietui fara ajutorul statului. Centrele sociale, care adapostesc batrani, mame si copii, au ajuns sa fie pline pana la refuz. Situatia nu este diferita nici in adaposturile pentru oamenii strazii. Anii trecuti, in timp ce iarna, locurile in astfel de centre erau suplimentate, penrtu ca nimeni sa nu ramana in strada, pe timp de vara batea vantul prin adapost. Acum lucrurile stau diferit. La Centrul de Urgenta Speranta din Targoviste, de exemplu, sunt zeci de persoane asistate, care nu reusesc sa isi construiasca o noua viata si sunt dependente de ajutorul primit de la stat.
Povestea lui Dumitru este trista, dar din pacate este tot mai des intalnita in zilele noastre. Tot mai multi romani se zbat intr-o saracie lucie. Isi pierd locul de munca, familia si locuinta si ajung sa fie dependenti de stat. In aceasta situatie, centrele sociale, care pe timp de vara erau mai mult goale, au ajuns sa fac cu greu fata numarului mare de solicitari. La Centrul de Urgenta Speranta din Targoviste sunt in prezent 35 de beneficiari, dintre care doar doua femei.
Cei mai multi au ajuns aici dupa ce au lucrat o viata intr-o fabrica si au fost disponibilizati. Acum nu reusesc sa se mai angajeze. Conducerea centrului a luat decizia de a-i inscrie gratuit la cursuri de calificare. Poate asa patronii nu se vor mai feri sa le ofere un loc de munca
Dar nu ii mai contacteaza. In plus, cei mai multi se lupta cu depedenta de alcool si desi au fost inscrisi in diferite programe si au parte aici si de consiliere psihologica, putini reusesc sa scape de patima bauturii.
Putini reusesc sa ia viata de la capat, sa isi construiasca singuri un drum. Au fost cateva cazuri cand oamenii au parasit centrul si au reusit sa plece la munca peste hotare sau sa se angajeze in tara. Acestea sunt din pacate putine. Cei mai multi parasesc dimineata centrul, iar seara se intorc. Ei sunt dependenti de ajutorul primit de la stat, de hrana si patul de la centrul. Fara ele, nu ar putea sa supravietuiasca.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe