PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NUMERE PENALE – VIDEO

NUMERE PENALE – VIDEO

de admin
6 vizualizări

De la inceputul anului, s-au inregistrat zeci de cazuri in care soferi romani sau straini au incercat sa intre in tara la volanul unor autoturisme care aveau numere provizorii sau pentru proba, fapt care constituie infractiune. Potrivit politistilor de frontier cele mai multe masini proveneau din Germania si Ungaria.
„Din cazuistica înregistrată la nivelul punctelor de trecere ale frontierei rutiere s-a constatat că sunt cetăţeni care se prezintă, pentru a intra sau a ieşi din ţară, la volanul unor autovehicule care au montate plăcuţe cu numere de înmatriculare provizorii sau pentru probă, atribuite de autorităţile din Republica Federală Germania, cât şi cele de tip ‘P’ eliberate de Ungaria, cazuri care atrag răspunderea penală a conducătorilor auto”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia de Frontieră.
Potrivit sursei citate, conform legii, „plăcuţele cu numere de înmatriculare provizorii cu caractere de culoare neagră în care perioada de valabilitate este înscrisă în partea dreaptă pe fond galben, eliberate de autorităţile germane, cu care vehiculele pot circula exclusiv pe teritoriul Germaniei”.
În acelaşi timp, plăcuţele cu numere de înmatriculare profesionale (de garaj) eliberate de autorităţile germane sunt valabile pe teritoriul altui stat doar în baza unui acord bilateral încheiat între cele două state, iar între România şi Germania nu este încheiat un astfel de acord, mai arată Poliţia de Frontieră.
În ce priveşte plăcuţele cu numere de înmatriculare de tip „P” (probe), acestea sunt atribuite de autorităţile ungare societăţilor comerciale care produc, comercializează sau repară autovehicule şi nu autoturismelor pe care sunt aplicate, astfel că vehiculele în cauză nu sunt înscrise în circulaţie în Ungaria.
http://www.politiadefrontiera.ro/

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe