PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AȘTEAPTĂ SĂ PICE BANI DIN… CER! – VIDEO

AȘTEAPTĂ SĂ PICE BANI DIN… CER! – VIDEO

de admin
24 vizualizări

Si patronii asteapta sa le pice bani din cer! La aceasta concluzie au ajuns cei din domeniul ocuparii fortei de munca. Statul ofera numeroase subventii agentilor economici, pentru a face angajari. Se dau bani pentru absolventii incadrati, dar si pentru elevi, studenti, pe timpul vacantei de vara sau pentru somerii care au trecut de varsta de 45 de ani. Cu toate acestea, subventiile raman tot la stat si asta pentru ca, in Dambovita de exemplu, patronii nici macar nu se intereseaza de ele.
In loc sa ingroase randul somerilor, absolventii de liceu si de facultate ar putea sa se incadreze pe piata muncii si sa aiba parte si de facilitati de la stat. Asta in conditiile in care patronii i-ar angaja, profitand de subventiile acordate de stat. Desi sunt scutiti de la plata contributiilor sociale, iar salariul pentru absolventi este achitat in mare parte de stat, agentii economici nu se inghesuie sa puna mana pe banii de la stat. O demonstreaza cererile extrem de putine depuse la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Dambovita. Subventiile pentru tineri sunt intre 500 si 750 de lei pe luna, dar facilitati se acorda si pentru ucenici sau elevii angajati pe perioada verii.
Potrivit reprezentantilor AJOFM Dambovita, aceste subventii nu inseamna si birocratie. Patronii care vor sa beneficieze de facilitati sau bani de la stat, pentru angajarile facute, au de completat o singura gartie in plus.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe