PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » APA TRECE, LACRIMILE RĂMÂN – VIDEO

APA TRECE, LACRIMILE RĂMÂN – VIDEO

de admin
13 vizualizări

Apa trece, lacrimile raman! La o saptamana de cand sute de gospodarii din Dambovita au fost inundate, oamenii se chinuiesc si acum sa repare stricaciunile. Sunt fericiti ca au scapat cu viata, dar agoniseala lor s-a dus pe apa sambetei! Casele le-au fost inundate si nu au mai putut salva nici mobila, nici haine si nici aparatura electrocasnica. Culturile le-au fost inghitite de ape, la fel si animalele. In cea mai dramatica situatie sunt cei care au ramas sub cerul liber. Casele lor, mai saracioase, s-au daramat.
La o saptamana de cand s-au trezit noaptea cu apa de un metru in case, oamenii din daramanesti, Dambovita, incearca sa repare stricaciunile. Din pacate insa, necazul a venit peste multi amarati, care abia se descurcau sa isi duca traiul de pe o zi pe alta. Aceasta familie s-a imprumutat de bani, pentru a-si repara acoperisul. In doua camere se ingramadesc 11 suflete, doi parinti si noua copii. Mama lor este bolnava de cancer, iar tatal lucreaza cu ziua. Apa le-a distrus si culturile. Acum se gandesc ce le vor mai une copiilor pe masa. In ajutorul lor au venit voluntarii Crucii Rosii Dambovita cu alimente si materiale igienico-sanitare.
Si din pacate nu este singurul caz grav. O alta batrana, de peste 80 de ani, se uita cu durere la acoperisul casei, care a fost distrus si el de furtuna de saptamana trecuta. Din pensia ei, nu va reusi niciodata sa il repare. Se teme ca la urmatoarea vijelie, casa ei nu va mai rezista.
Lacrimi si in Vladeni, Dambovita, o alta localitate grav afectata de inundatii. Acest barbat se lupta de o saptamna sa scoata malul din casa, adus de ape. Cu greu va reusi sa repare toate pagubele. Apa i-a intrat in case si i-a distrus aparatura electocasnica, pe care o plateste si acum in rate. 30 de pasari i-au murit inecate si nici acum peretii nu s-au uscat. Doarme cu sotia lui, pe o saltea.
O alta batrana palnge de o saptamana, de cand pompierii au fost nevoiti sa o evacueze de urgenta din casa. Din cauza apei, locuinta ei se prabusea, asa ca sarmana femeie a fost nevoita sa isi abandoneze casuta unde a trait o viata. Acum se adaposteste la un baiat, dar are si el trei copii, iar spatiul este mic. Batrana plange pentru ca nu se mai poate intoarce in casuta eid e o viata. Nu are bani sa isi faca macar o camaruta a ei.

De ajutor au nevoie multe familii din Vladeni, Dambovita. In acaesta casa locuiesc doua familii. Au muncit pe unde au putut sa isi amenajeze cateva camere si sa le doteze cu cele necesare. Noaptea, cand s-au trezit cu apa peste ei, au luat doar copiii si au iesit afara. De o saptamana se chinuiesc sa isi usuce putina mobila, care inca nu a putrezit.
Crucae Rosie Dambovita a venit in ajutorul celor afectatid e inundatii cu 100 de pachete alimentare, paturi, apa si chiar paturi. In Finta, Dambovita, o familie intreaga locuieste acum in dispensarul din sat. Dorm pe paturile donate de Crucea Rosie, pentru ca din locuinta lor nu au mai putut salva decat o patura, dupa cum povesteste aceasta sarmana batrana.
Toti acesti oameni au nevoie in continuare de ajutor. Cei care nu vor ramane indiferenti la necazul si durerea lor ii pot ajuta cu apa, alimente, lucruri de stricta necesitate si materiale de constructii.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe