PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CE E MULT STRICĂ – VIDEO

CE E MULT STRICĂ – VIDEO

de admin
56 vizualizări

Alergii si diverse boli de piele. Aceste sunt problemele cu care se prezinta la dermatologcei mai multi romani. Obsesia pentru igiena si folosirea in exces a substantelor de curatenie pot face uneori mai mult rau decat bine. Detergentii de rufe, de vase sau pentru curatarea mediului ambiental, dar si sapunurile pot duce la aparitia alergiilor, egzemelor si dermatitelor.
Gandite cu scopul de a ne face viata mai curata si lipsita de bacterii, produsele de curatare se pot transforma uneori in adevarati inamici ai sanatatii. Si asta pentru ca unele substante pe care le contin sunt periculoase. In medie, o femeie foloseste aproximativ 12 produse de ingrijire personala: sapun, sampon, deodorant, ruj, mascara, pudra, crema de corp, etc. Daca si cate sunt sanatoase, e greu de spus. Cert este ca tot timpul suntem inconjurati de produse care contin substante chimice nocive.
Printre substantele toxice din produsele de curatat se numara amoniacul si hidroxidul de sodiu . Vaporii de amoniac, de exemplu, irita pielea, ochii, gatul si chiar plamanii, fiind periculosi mai ales pentru cei care sufera de astm.
La randul sau, clorul este iritant atat pentru piele, cat si pentru sistemul respirator, iar in cantitati mari este toxic pentru ficat.
Aceste substante toxice sunt utilizate in detrgenti pentru a ajuta la indepartarea grasimilor. Insa, acestea raman in haine si ataca inclusiv grasimea de la nivelul pielii, care are rol de protectie. Indiferent de tipul substantei, atunci cand aceasta este intr-o concentratie mare, pielea are de suferit. De aceea medicii recomanda ca produsele care fac spuma sa fie utilizate in cantitati reduse.
O mare atentie trebuie acordata celor mici. Copii nu pot fi spalati cu produse pentru adulti iar hainele nu pot fi curatate cu detergent de rufe normal. Pielea lor este mult mai sensibila decat a adultilor si automat este expusa mai mult problemlor dermatologice.
Din fericire, exista o multime de solutii naturale. Otetul, bicarbonatul de sodiu, sarea, sucul de lamaie, sunt ingrediente care pot curata casa fara a ne supune vreunui pericol. In cazul detergentului de rufe exista o varianta suta la suta naturala, nucile de sapun, fructele unui arbore care creste in partea de Nord a Indiei.

Ilona Rotaru
Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe