PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CRIZĂ DE PERSONAL LA MORGĂ – VIDEO

CRIZĂ DE PERSONAL LA MORGĂ – VIDEO

de admin
68 vizualizări

Criza de personal la… morga! Deficitul de medici la serviciile de medicina legala este tot mai mare de la un an la altul. In zadar trag un semnal de alarma reprezentantii unitatilor medico-legale. Criza de personal ramane fara rezolvare. Situatia este dezastruoasa si in Sud-Muntenia. Dambovita se situeaza mult sub necesarul minim de un medic legist la 100.000 de locuitori. Aici s-ar putea vorbi de jumatate de medic. Mai mult, SML are doar laborator de toxicologie, fiind privat de alte doua servicii elementare.

Raportul asupra activitatii retelei de medicina legala aduce concluzii alarmante. Prima: criza de medici se adanceste de la un an la altul, iar deficitul este mare in special in Dambovita.
Iar lista problemelor cu care se confrunta unitatile de medicina legala poate continua cu dotarile insuficiente.
Potrivit aceluiasi raport, problemele deosebite cu care s-a confruntat Consiliul superior de medicina legala au fost in principal consecinta imixtiunilor in activitatea de medicina legala, prin confuzia legislativa care permite asimilarea sectiilor clinice din cadrul spitalului cu serviciul judetean de medicina legala. Aici, raportul da ca exemplu SML Dambovita, unde anul a fost inlocuit medicul legist sef, in timp ce la Giurgiu, a fost angajat prin redistribuire, personal fara acordul medicului legist sef.

Mădălina Zăbavă
Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe