PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NU AȘTEAPTĂ CU MÂNA ÎNTINSĂ – VIDEO

NU AȘTEAPTĂ CU MÂNA ÎNTINSĂ – VIDEO

de admin
1 vizualizări

A devenit o obisnuita pentru noi sa vedem romani cu mana intinsa, fie ca vorbim despre cersetorii de la coltul strazii, fie despre asistatii care traiesc pe spinarea statului. Din fericire mai sunt si exceptii. Am intalnit si romani care au stiut sa lupte, care nu au asteptat ajutor de la nimeni. Disponibilizat dupa ce a lucrat zeci de ani la Combinatul Metalurgic, un barbat din Targoviste nu s-a multumit sa fie somer sau asistat social. Nu a reusit sa se angajeze, dar a gasit un alt mijloc de a se intretine: s-a intors la agricultură! Din pacate, asemenea povesti de succes sunt rare.
Florin a lucrat la Mechel Targoviste, ca electrician. S-a trezit insa dupa zeci de ani concediat. A incercat sa se angajeze, dar fara rezultat. In loc sa astepte in fiecare luna ajutorul social de la stat si sa se planga de saracie, barbatul a luat o decizie care i-a schimbat viata. S a intors la ocupatia parintilor sai, cea de agricultor! Acum si el si sotia lui muncesc pamantul. Nu s-au imbogatit peste noapte si nici nu viseaza ca o vor face, dar reusesc sa isi asigure un trai decent, fara sa apeleze la mila statului sa la ajutorul semenilor.
Florin povesteste ca nu i-a fost usor. Desi parintii lui au fost agricultori, el nu a muncit pana acum pamantul. A mers la scoala si a invatat carte. S-a intors insa tot la agricultura, pentru ca ea a ramas singura lui sansa de a-i oferi fiicei sale sansa la un viitor mai bun.
Din pacate, asemenea povesti sunt rare. Cei mai multi romani nu gasesc puterea de a o lua de la capat intr-un domneniu care le este strain, dar care, atunci cand exista vointa de munca, iti asigura o paine pe masa.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe