PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SĂRĂCIA NU IA VACANȚĂ! – VIDEO

SĂRĂCIA NU IA VACANȚĂ! – VIDEO

de admin
5 vizualizări

Pentru ei nu exista niciodata vacanta. Pentru ei, munca alaturi de parinti este singurul mod de a-si petrece vara. Copiii sarmani doar viseaza la o tabara la munte sau la mare. Saracia le fura insa orice sansa de a-si indeplini acest vis. Pentru parintii lor este mai importanta o paine pe masa. Din pacate, acesti micuti pierd, pentru o bucata de paine, dreptul la o vacanta si la o copilarie fericita.
Mario va implini curand sapte ani. Pentru el vacanta de vara inseamna un singur lucru: munca alaturi de mama sa. Este din Campulung-Stoenesti, iar ultimele saptamani si le-a petrecut in padure. A ajutat-o pe mama lui la cules de afine. Acum bate pietele din Targoviste, pentru a vinde marfa.
Mario este din pacate unul dintre micutii carora saracia le fura copilaria. Nici de vacanta de vara nu se poate bucura. In timp ce alti copii de varsta lui petrec in tabere la mare sau la munte, el, de dimineata pana seara munceste cot la cot cu mama lui. Viseaza sa scape intr-o zi de saracie. Povesteste ca va invata pentru a ajunge politist.
Mama lui Mario explica de ce il tine pe baiat de dimineata pana seara prin paduri sau prin piete. Lucreaza cu ziua si ii este greu sa ii puna o paine pe masa in fiecare zi.
Mario este din pacate doar unul din miile, zecile sau stele de mii de copii romani carora saracia le fura dreptul chiar si la vacanta de vara.
Daca nu merg la cules prin padure sau la munca pamantului, alti copii sarmani isi petrec zilele la colt de strada, cersind mila trecatorilor. Ei nu stiu si poate nu vor stii niciodata ce este o vacanta.

Mădălina Zăbavă
Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe