PRIMA PAGINĂ » ESENȚIAL » RĂMĂȘIȚELE UNUI MAMUT, GĂSITE LA DOICEȘTI – VIDEO

RĂMĂȘIȚELE UNUI MAMUT, GĂSITE LA DOICEȘTI – VIDEO

de admin
31 vizualizări

Descoperire arheologica spectaculoasa in judetul Dambovita! Un student la arheologie care se plimba pe malul raului Ialomita a dat peste ramasitele unui mamut. Fragmentul are o lungime de 2,60 metri, iar specialistii sunt ferm convinsi ca nu reprezinta decat o parte a coltului de mamut.

Un student al Universității Valahia din Targoviste aflat din intamplare pe malul raului Ialomita a avut norocul de a face prima descoperire din cariera sa. Ceea ce parea initial pare a fi doar un banal trunchi de copac s-a dovedit a fi ramasitele unui un colt de mamut . Ferm convins că este vorba despre o fosilă, acesta a început sa sape în jurul ei și și-a anunțat si profesorul de istorie de la facultate.

Colțul de mamut ajunge la o dimensiune de aproximativ 260 centimentri, însă specialiștii în domeniu afirmă că acesta este doar un fragment. Din păcate, albia secată a râului a făcut ca o parte a defensei să fie expusă intemperiilor și să sufere câteva fisuri. Arheologii se declară încântați de această desperire și așteaptă cu nerăbdare datarea acesteia. La o primă vedere, colțul de mamut are între 10.000 și 100.000 de ani vechime.

Cercetătorii afirmă că este vorba despre o descoperire facilitata de apa scăzută a râului Ialomița din ultima vreme care a făcut ca o albie de râu să se transforme într-o terasă, scoțând la iveală adevărate surprize. Aceștia se așteaptă la noi descoperiri de acest gen.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

http://youtu.be/KNppCUL9yBs

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe