PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DURERE FĂRĂ MARGINI – VIDEO

DURERE FĂRĂ MARGINI – VIDEO

de admin
24 vizualizări

Disperarea a pus stapanire pe un sat intreag! Desi au trecut trei sapatamani de la inundatiile catastrofale din Puntea de Greci, Dambovita, oamenii plang si acum. Se lupta in zadar sa repare pagubele produse de apa mare. Casele lor poarta urmele dezastrului, iar gradinile si campurile lor s-au transformat intr-un desert. Un cosmar traiesc in special batranii din sat. Sunt bolnavi, singuri si fara nicio putere. Se tem ca nu vor reusi sa supravietuiasca in aceasta iarna, dupa ce au pierdut toate culturile. Voluntarii Crucii Rosii le-au alinat putin durerea, distribuindu-le ajutoare umanitare. 600 de kilograme de alimente neperisabile au fost aduse si de Crucea Rosie Ialomita.

La orice poarta bati in Puntea de Greci, Dambovita, oamenii te intampina cu lacrimi pe obraji. Au trecut trei saptamani de la inundatiile care au afectat tot satul. Isi amintesc cu groaza cum au crezut ca vor fi inghititi de apa, si ei si casele lor. Aceasta batrana povesteste cu lacrimi ca a crezut ca isi va gasi sfarsitul inecata. Noroc cu vecinii, care i-au sarit in ajutor.

Au trecut printr-un infern. Oamenii povestesc ca zile intregi pompierii s-au luptat sa le scoata cu motopompele apa din curti, din case si de pe campuri. Nu au mai putut salva nimic insa din munca lor, iar acum sunt condamnati la saracie. Singura sursa de venit pentru localnici este agricultura. Hectare intregi de ardei, varza, vinete, porumb au putrezit insa pe camp. Totul pare acum un desert. Oamenii nu stiu cum vor supravietui in aceasta iarna.

Suntem condamnati sa murim de foame, striga disperata si aceasta femeie. Este vaduva si isi creste singura fata. Nu are un serviciu si toata averea ei era pe camp. A ramas fara nimic. Povesteste plangand ca a muncit toata ziua pentru o mana de vinete, stricate, din care sa faca o mancare.

Pentru a le alina putin suferinta, voluntarii Crucii Rosii Dambovita le-au adus ajutoare umanitare: alimente neperisabile si materiale de igiena. Este singurul ajutor pe care l-au primit pana acum. Aceasta batrana plange in hohote cand vede sticlele cu ulei si pachetele cu faina sau malai. In aceasta noapte va dormi in sfarsit linistita, pentru ca va reusi sa supravietuiasca o perioada cu alimentele primite. Nu stie insa cum va trece de aceasta iarna, pentru ca toata munca ei putrezeste pe camp.

600 de kilograme de alimente neperisabile, dar si imbracaminte, paturi, au fost distribuite in Puntea de Greci si de Crucea Rosie Ialomita. Oamenii au ramas impresionati de drama localnicilor si au hotarat sa le vina in ajutor.

In Puntea de Greci, Dambovita, traiesc numerosi batrani singuri, bolnavi si fara nicio putere. Ei au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, pentru a supravietui, dupa necazul venit peste ei.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu

http://youtu.be/nFgTNycG-6s

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe