PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LA VÂNĂTOARE DE RECHIZITE 0 VIDEO

LA VÂNĂTOARE DE RECHIZITE 0 VIDEO

de Andrei Oprescu
22 vizualizări

A inceput goana dupa rechizite! Mai sunt cateva saptamani pana cand clopotelul va suna din nou pentru elevi. Inceputul de an scolar inseamna insa si o gaura considerabila in bugetul parintilor. Pentru a scapa mai ieftin, oamenii vaneaza reducerile oferite de unele magazine la rechizite. Prima zi de scoala ii costa pe parinti cateva sute de lei, in functie si de pretentiile copiilor. Multi isi doresc rechizite frumos colorate, cu eroii lor preferati, ceea ce inseamna cheltuieli mai mari pentru parinti.

 

Abi asteapta cu nerabdare inceperea anului scolar. Va intra in clasa intai, asa ca pregatirile sunt in toi. Mama lui a inceput cumparaturile, dar fiecare creion sau caiet cumparat trebuie sa fie pe placul micutului. Abi are un personaj de desene animate preferat, pe care doreste sa il gaseasca si pe coperta caietelor.

 

Mama lui Abi spune ca pregatirile sunt abia la inceput. A achizitionat ghiozdanul, dar lista de cumparaturi este lunga. Trebuie sa ii faca pe plac baiatului si sa ii cumpere rechizitele pe care acesta si le doreste, dar recunoaste ca bugetul alocat pentru prima zi de scoala este sarac.

 

Cei mai multi parinti s-au grabit sa inceapa pregatirile pentru prima zi de scoala. Daca pentru unii motivul este de ordin financiar, fiind vanate rechizitele la reduceri, altii se gandesc sa evite aglomeratia din septembrie. Cert este ca atat supermarket-urile, cat si magazinele de profil se intrec in oferte, rafturile fiind pline de caiete, ghiozdane, carioci, acuarele, creioane colorate.

Preturile sunt si ele variate. Un caiet simplu costa un leu, dar poate ajunge si la 10 lei, pentru un penar parintii scot din buzunare si 30 de lei, iar pentru un ghiozdan intre cateva zeci si cateva sute de lei.

 

Mădălina Zăbavă

Radu Constantinescu

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe