PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VISEAZĂ LA SALARII MAI MARI – VIDEO

VISEAZĂ LA SALARII MAI MARI – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Curg promisiuni de bani mai multi pentru functionarii publici. Dupa ce sindicatele din administratia publica au anuntat o toamna a protestelor, nemultumiti de salariile mici pe care le primesc angajatii statului, au aparut mai multe variante de crestere a lefurilor. Una dintre ele o reprezinta modificarea coeficientului de ierarhizare, astfel incat functionarii sa nu mai castige cat un muncitor necalificat. O a doua varianta a fost lansata de vicepremierul Liviu Dragnea, care a declarat ca salariile functionarilor din administratie ar putea fi marite de la inceputul anului viitor.
„Am convingerea că începând cu 1 ianuarie vom avea puterea şi determinarea să mărim salariile funcţionarilor din administraţie, pentru că deja şi firmele private – şi au început să ne ceară companii mari să mărim salariile în administraţie (…) Calitatea actului public a început să scadă şi toată lumea se loveşte de asta şi cred că vom avea puterea şi înţelepciunea să luăm măsura asta, să mărim salariile”, a afirmat Liviu Dragnea.
Sindicatele din administratie nu au cerut insa o majorare a salariilor, ci aplicarea coeficientului de ierarhizare, ceea ce ar insemna bani mai multi pentru functionarii publici.
Ramane de vazut daca modificarea va avea loc pana la 1 octombrie, altfel sindicalistii spun ca nu se mai multumesc cu promisiuni.

Mădălina Zăbavă
Eugen Bănescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe