PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ÎNCEPE DISTRIBUIREA CARDURILOR – VIDEO

ÎNCEPE DISTRIBUIREA CARDURILOR – VIDEO

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

entie vin cardurile! Potrivit oficialilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, incepand cu data de 18 septembrie cardurile de sanatate vor fi distribuite catre pacienti. Si asta in conditiile in care, serviciile medicale vor fi validate si decontate, incepand din 2015, doar in baza cardului national de sanatate. La sfarsitul saptamanii trecute CNAS a semnat contractul cu Posta Romana pentru distribuirea cadrurilor catre abonati. Desi urmeaza sa fie distribuite aproape 13,6 milioane de carduri, multi romani nici macar nu au auzit de acestea. 

Procesul de distribuire va incepe luna aceasta, iar in total, in tara, pe durata celor patru ani, vor fi impartite aproximativ 13,6 milioane de carduri. Contractul are insa un varf de sarcina de sase saptamani, incepand cu 18 septembrie, data de la care vor fi livrate circa 12,4 milioane de carduri de sanatate. Astfel, pana la sfarsitul lunii octombrie vor fi livrate 91% din cardurile de sanatate. Posta Romana va livra cardul de sanatate destinatarului in maximum 20 de zile calendaristice, incepand cu ziua lucratoare urmatoare celei in care trimiterile au intrat in reteaua postala. Posta Romana va livra cardurile la locuinta fiecarui asigurat, in baza cartii de identitate si a semnaturii de primire. In cazul in care asiguratul nu va fi gasit acasa, distribuitorul va face dovada ca a mers la domiciliul acestuia de doua ori pentru a preda cardul de sanatate, dupa care, in termen de 10 zile, va returna documentul la sediul casei de asigurari. Dupa acest termen, asiguratul isi poate ridica propriul card de sanatate de la casa de asigurari in evidenta careia se afla. Cardul national de sanatate este codul de acces pentru toate sistemele informatice ale CNAS si contine datele de identificare ale asiguratului. El va deveni instrumentul de confirmare a prestarii tuturor serviciilor din sistem.

Chiar daca se vorbeste de ceva timp despre aceste carduri de sanatate, foarte multi romani nu stiu cat de folositor le va fi acesta.

In lunile septembrie si octombrie vor fi distribuite cardurile tiparite pentru 12,5 milioane de asigurati. In urmatorii patru ani va continua tiparirea si distribuirea cardurilor pentru persoanele care vor implini varsta de 18 ani si/sau vor dobandi calitatea de asigurat.

Imag: bolnavi, consultatii, casa de asig de sanatae, oameni pe strada,

Ilona Rotaru

Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe