PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » REȚINERI LA NIVEL ÎNALT – VIDEO

REȚINERI LA NIVEL ÎNALT – VIDEO

de Andrei Oprescu
15 vizualizări

Directia Nationala Anticoruptie loveste din nou. Un alt personaj din lumea politica dambovitean a are mari probleme cu oamenii legii. Directorul Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului Dambovita Mirel Nica si Valentin Rizea, comisar al Garzii de Mediu Dambovita au fost retinuti de procurorii DNA pentru 24 de ore. Cei doi sunt acuzati de luare de mita in forma continuata si santaj. In comunicatul de presa al DNA, se mentioneaza ca Nica si Rizea sunt suspectati si de savarsirea altor fapte de aceeasi natura.

Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a urmarii penale si retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor Mirel Nica si Valentin Rizea.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA

,, Din ordonanţele de reţinere întocmite de procurori a reieşit că, în cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada aprilie 2013 – iunie 2014, inculpații Rizea Virgil Valentin și Nica Mirel au primit de la inculpatul Bănică Ion Orlando, director de producție la S.C. RO ECOLOGIC COMBUSTIBIL ALTERNATIV S.R.L. București – Punct de lucru Fieni, în mod repetat, sume de bani și bunuri în cuantum total de circa 5.000 de lei și respectiv 2500 lei, pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, să favorizeze societatea, inclusiv prin tolerarea încălcărilor prevederilor legale în materia protecției mediului constatate.
Totodată, în perioada decembrie 2013 – iulie 2014, prin acte de amenințare cu darea în vileag a unor nereguli constatate în activitatea derulată de S.C. RO ECOLOGIC COMBUSTIBIL ALTERNATIV S.R.L. – Punct de lucru Fieni, inculpatul Nica Mirel i-a determinat pe reprezentanții agentului economic să încheie un contract de prestări servicii de publicitate cu o societate comercială.

Este de menționat faptul că inculpații Rizea Virgil Valentin și Nica Mirel sunt suspectați și de săvârșirea altor fapte de aceeași natură.

Inculpaților RIZEA VIRGIL VALENTIN și NICA MIREL, li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentați, la data de 09 septembrie 2014, Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.’’

Se pare ca cei doi se aflau de mai multa vreme in atentia organelor de Ancheta, procurorii DNA beneficiind de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Mirel Nica este un fruntas al organizatiei judetene Dambovita a PSD si un potent om de afaceri. Despre comisarul Garzii de MEdiu Valentin Rizea am aflat ca ar fi cumnatul actualului prefect al judetului Dambovita, Victor Sanda. Vom reveni cu amanunte pentru a va informa unde ajungeau,lunar, banii pe care Nica si Rizea ii percepeau de la societatea respectiva.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe