PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ARESTAȚI LA DOMICILIU – VIDEO

ARESTAȚI LA DOMICILIU – VIDEO

de Andrei Oprescu
13 vizualizări

robele prezentate de procurorii DNA impotriva lui Mirel Nica si Valentin Rizea, director al Agentiei pentru Protectia Mediului Dambovita si, respectiv comisar al Garzii de Mediu Dambovita, i-au convins pe magistrati ca cei doi nu pot fi cercetati in stare de libertate. La doar cateva ore de la retinerea celor doi, Tribunalul Prahova a dispus arestatea preventiva la domiciuliu pentru o perioada de 30 de zile a inculpatilor Nica si Rizea. 

ectorul APM Dambovita Mirel Nica este acuzast de procurorii DNA de santaj si luare de mita in forma continuata. In acelasi dosat ami este acuzat si Valentin Rizea, comisar al Garzi ide Mediu Dambovita, acuzat la randul sau de luare de mita in forma continuata.

Potrivit ordonantelor de retinere intocmite de procurorii DNA a reiesit ca ,, în perioada aprilie 2013 – iunie 2014 cei doi ar fi primit de la inculpatul Bănică Ion Orlando, director de producție la o societate comercială din Bucureşti, cu punct de lucru la Fieni, în mod repetat, sume de bani și bunuri în cuantum total de circa 5.000 de lei și respectiv 2500 lei, pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, să favorizeze societatea, inclusiv prin tolerarea încălcărilor prevederilor legale în materia protecției mediului constatate.’’

Sursa: Directia Nationala Anticoruptie

Totodata, in perioada decembrie 2013 – iulie 2014, prin acte de amenintare cu darea in vileag a unor nereguli constatate in activitatea derulata de societatea comerciala, Nica Mirel i-ar fi determinat pe reprezentantii agentului economic sa incheie un contract de prestari servicii de publicitate cu o societate comerciala, mai mentioneaza DNA.

DNA mai precizeaza ca Rizea si Nica sunt suspectati si de savarsirea altor fapte de aceeasi natura.

Ambii inculpati au prezentati in fata Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventiva. Urmare a solicitarii procurorilor, magistratii au dispus masura arestarii preventive la domiciliu a inculpatilor Mirel Nica si Valentin Rizea pentru o perioada de 30 de zile.

In baza prevederilor codului de procedura penala, pe durata arestului la domiciliu, inculpatii au urmatoarele obligatii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a procurorului, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi ; b) să nu comunice între ei, cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor, cu denunţătorii, ori după caz, suspecţi sau inculpaţi in cauză,cu martorii din cauză, direct sau indirect.

Sursa: codul de procedura penala

Mirel Nica este membru vechi al PSD Dambovita, el detinand de-a lungul timpului functii de conducere in organizatia judeteana. La inceputul anului 2013, Nica a renuntat la functia de vicepresedinte al PSD Dambovita, pentru a putea prelua sefia Agentiei pentru Protectia Mediului. Valentin Rizea nu este un personaj foarte cunoscut opiniei publice. Nu s-a facut remarcat decat prin faptul ca este cumnatul actualului prefect al judetului Dambovita Victor SAnda. 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe