PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ALOCAŢII MICI, CHELTUIELI PREA MARI – VIDEO

ALOCAŢII MICI, CHELTUIELI PREA MARI – VIDEO

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Inceperea scolii i-a adus din nou pe unii parinti in pragul disperarii si in atentia publica problema alocatiilor pentru copii! Si asta pentru ca de fiecare data cand suna clopotelul multi parinti se intreaba cum vor reusi sa faca fata cheltuielilor. Daca pentru inceput le-au cumparat scolarilor cateva caiete si uniforma, greul abia acum vine. Materiale auxiliare, caiete speciale, culegeri toate sunt pe listele primite de copii de la scoala. Si daca cerintele se inmultesc de la an la an, alocatia pentru copii nu a mai crescut de ani de zile si din pacate aceasta reprezinta singurul venit din care se intretin multe familii. 

Acest targovistean are doi copii la scoala. Omul spune ca a fost nevoit sa le cumpere de imbracat, de incaltat si rechizite. Cu greu a reusit sa ii pregateasca pe amandoi pentru prima zi de scoala. Insa cheltuielile serioase abia acum incep. Alocatiile copiilor nu ajung nici pentru toate caietele speciale pe care trebuie sa le cumpere de la scoala. De hrana de zi cu zi nici nu poate fi vorba. Si asta pentru ca un copil primeste in Romania doar 42 de lei pe luna, o suma ridicola. Alocatiile au ramas astfel la nivelul din 2008. Nu acelasi lucru se poate spune si despre celelalte state din Europa. In Danemarca copiii primesc 250 euro pe luna, iar in Belgia 200 de euro. In Germania alocatia este de 184 euro pe luna, iar in Irlanda, alocaţia pentru fiecare copil este de 130 euro (în cazul primilor trei născuţi) şi de 140 euro de la al patrulea copil în sus. In Suedia alocatia este de 116 euro pe luna. 

Reporter: Cătălina Sandu

Imagine: Eduard Găiseanu 

https://www.youtube.com/watch?v=6z0uvIbdH_o

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe