PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » POVESTEA CONTINUĂ – VIDEO

POVESTEA CONTINUĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
0 vizualizări

Guvernantii vor sa o dea la pace cu oamenii din sistmul medical, insa cadrele medicale nici nu vor sa mai auda de promisiuni si negocieri fara rezultat. Ministrul Finantelor le promite mariri salariale angajatilor din Sanatate, dar nu le-a dat nici o suma concreta, si nici o data exacta. Sindicalistii cer 70 de lei in plus la salariu, pentru fiecare angajat, de la 1 decembrie pentru a renunta la proteste anuntate pentru perioada imediat urmatoare.  

Suma care s-ar putea rupe din bugetul statului pentru marirea salariilor este de 214 milioane de lei, dupa estimarile sindicalistilor din Sanatate. Impartita la cei peste 250.000 de angajati din sistem, asta inseamna ca ar putea primi 70 de lei in plus la salariu. Pentru acesti bani sindicalistii sunt dispusi sa renunte la proteste.

Pana la acesata data ministrul Finantelor nu a vorbit foarte clar despre majorarile salarile. Exista insa posibilitatea ca aceste majorari sa se vorbeasca de la 1 decembrie sau 1 ianuarie. O alta majorare salariala ar putea veni dupa ce Guvernul va stabili noua grila de salarizare. Nu se stie in acest moment cu cat ar urma sa creasca atunci salariile si nici pentru cati angajati. Oricum, sindicalistii spun ca vor fi atenti la ceea ce va face Guvernul. Sindicalisti spun insa ca s-au saturat sa mai astepte. Daca vor constata ca in urmatoarea perioada, pana in 26, sau poate chiar mai repede, guvernantii nu se tin de cuvant, sunt pregatiti sa iasa in strada, sa continuie activitatile sindicale in strada sau vor merge mai departe, poate un miting, sau poate chiar o greva.

Pana la aceste negocieri, Guvernul fusese de acord sa mareasca doar salariile celor din Sanatate care castiga sub 1500 de lei.

Ilona Rotaru

Eduard Găiseanu

https://www.youtube.com/watch?v=_ObrSxhum5Q

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe