PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VERDE PENTRU PENSIONARI DE LUX – VIDEO

VERDE PENTRU PENSIONARI DE LUX – VIDEO

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

Verde la angajari la stat, pentru… pensionari! Din aceasta toamna pensionarii de lux vor putea incasa si salarii de angajati la stat, cumuland astfel cele doua venituri. Camera Deputatilor a adoptat aceasta propunere legislativa, dupa ce in 2009 fusese interzis cumulul pensiei cu salariul. Masura nu este vazuta insa cu ochi buni de toata lumea. Multi sustin ca in acest mod posturile vor fi blocate de catre pensionari, iar tinerii nu vor avea unde sa se angajeze.

Camera Deputatilor a adoptat o propunere legislativa prin care sunt abrogat prevederile adoptate in 2009 de guvernul Boc, care interziceau cumulul pensiilor mai mari decat salariul mediu brut pe economie, cu venituri salariale de la institutii bugetare. Masura i-a afectat in special pe militarii pensionati la varste cuprinse intre 40 si 55 de ani. Acum, pensionarii se vor putea angaja la firme sau institutii de stat, pentru a-si majora veniturile.

Masura ii nemultumeste insa pe multi. Acest barbat din Targoviste spune ca a iesit la pensie cand legea i-a oferit dreptul si a plecat de la locul de munca fara sa se uite in urma. Nu i-a trecut prin cap sa ramana, pentru ca ar fi ocupat un post care, crede el, trebuie sa fie pentru un tanar. Este revoltat ca pensionarii sunt incurajati sa lucreze la stat, in timp ce tinerii sunt someri.

Propunerea adoptata va duce si la venituri de lux pentru unii pensionari, care vor avea dreptul si la salarii de la stat, inclusiv unele de directori.

 

Mădălina Zăbavă

Radu Constantinescu

 

https://www.youtube.com/watch?v=jhmN-A3aENQ

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe