PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FARMACII, DOAR PENTRU UNII – VIDEO

FARMACII, DOAR PENTRU UNII – VIDEO

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Orasele sunt invadate de farmacii, iar in mediul rural in unele sate lipsesc cu desavarsire astfel ca batranii si bolnavii trebuie sa parcurga kilometri intregi pentru a-si cumpara medicamente. S-a ajuns in aceasta situatie in ultimii ani din cauza faptul ca unitatile sunt deschise acolo unde profitul este mare si multi farmacisti migreaza de la sat la oras. Legea farmaciei ar trebui sa asigure aprovizionarea intregii populatii si sa limiteze numarul de farmacii din orase, insa potrivit Consiliului Concurentei criteriul demografic nu constituie o masura viabila. 

Potrivit datelor Consiliului Concurenţei, în prezent, în România există de două-trei ori mai multe farmacii, raportat la numărul de locuitori, faţă de ţările vestice, ceea ce înseamă o bătălie aprigă pentru profit, iar pacientul rareori mai primeşte sfaturi cinstite cu privire la ce medicamente să cumpere. Cu toate acestea, sunt zone in care nu exista nici macar o farmacie. Pentru a evita astfel de situatii a fost introdusa Legea Farmaciilor. 

Dacă prin criteriul demografic se urmăreşte stimularea sau menţinerea numărului de farmacii în mediul rural, pentru asigurarea cu medicamente a populaţiei din aceste zone, considerăm că limitarea numărului de farmacii în mediul urban nu va conduce în mod direct la deschiderea de noi farmacii în mediul rural, cu atât mai mult cu cât viabilitatea economică a farmaciilor din mediul rural este pusă sub semnul întrebării”.

https://www.youtube.com/watch?v=A_SYF2y9qwI

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe