PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » UN INGER ARE NEVOIE DE AJUTOR – VIDEO

UN INGER ARE NEVOIE DE AJUTOR – VIDEO

de Andrei Oprescu
41 vizualizări

Un inger de copil are nevoie de ajutorul nostru. Ioana, o fetita care nu a implinit inca cinci ani, isi doreste un singur lucru: sa traiasca. Sufera insa de o boala grava, iar viata ei atarna de un fir de ata. Fetita nu poate respira singura, iar familia ei este prea saraca sa ii poata cumpara un ventilator performant, de care depinde viata ei.

Ea este Ioana. Peste doua luni va implini cinci ani si isi doreste un singur cadou: o papusa. Toate jucariile pe care le are, le-a primit in spital. Mama ei nu are bani sa ii cumpere, iar medicilor din spitalele unde a fost pana acum internata, li s-a facut mila de acest copil oropsit. Ei i-au daruit toate jucariile, iar Ioana spune ca pe toti ii considera prietenii ei.

Mama Ioanei isi doreste pentru copilul ei un singur lucru: viata. Fetita s-a nascut cu probleme grave. Mama ei crede ca bataile pe care le-a primit din partea fostului sot, cand era insarcinata cu Ioana, au condamnat-o pe micuta la boala. A fost diagnosticata cu amiotrofie spinala, o boala care ii slabeste muschii si nervii, inclusiv cei care i-ar comanda respiratia. Mama povesteste ca verdictul pe care i l-au dat medicii a fost ingrozitor.

Dar Ioana, desi are numai patru ani si jumatate, este o luptatoare. Nu a intrat in coma, asa cum credeau medicii. Ea lupta in fiecare zi pentru viata. Fara ajutor insa, nu va reusi. Fetita are nevoie de un aparat de respiratie artificiala, care costa 7.000 de euro sau sa i se administreze oxigen. I-a fost donat un ventilator, care a ajutat-o sa iasa din spital, dar are nevoie de unul mai performant.

Femeia a ajuns la capatul puterilor. Din 400 de lei pe luna, trebuie sa o creasca pe Ioana si pe baiatul ei,  de 17 ani. Locuiesc intr-o camera dintr-un bloc social din Pucioasa. Banii pe care ar fi trebuit sa ii primeasca de la stat, ii incaseaza tatal fetitei, care in loc sa o ajute, ii ia si ultimul leu. Mama Ioanei este intr-o situatie disperata.

Ioana are un singur prieten. Fratele ei Cristian, care nu a ajuns nici macar la varsta majoratului, ii tine locul si de tata si de tovaras de joaca. Si lui ii este tare greu. A trebuit sa abandoneze scoala, pentru a-si ajuta mama si surioara. Munceste pe unde apuca, numai sa aduca un ban acasa. Sunt zile insa cand nu gaseste nimic de lucru. Nu se poate gandi la viitorul sau. Isi doreste un singur lucru: sa nu o piarda pe Ioana.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe