PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TRUPURI MUTILATE, INTREGITE DE UN VIS

TRUPURI MUTILATE, INTREGITE DE UN VIS

de admin
44 vizualizări

     Lorelai, fetita din Targoviste, fara maini si fara o parte din femur ii da speranta soldatului roman ranit in razboiul din Afganistan. Cazul lui Florinel Enache a impresionat-o pe fetita si , de cand a aflat despre tragedie, Lorelai ii trimte mereu mesaje de incurajare eroului sau. Vestea ca militarul va veni in Romania , dupa un an petrecut pe paturile spitalelor americane, i-a adus sambetul pe buze micutei. Acum mai are doar un vis: sa-l vada si sa-l imbratiseze.

http://www.youtube.com/watch?v=Ztz2jLplX2o

     In camera ei din Targoviste, Lorelai canta – cu degetele de la picioare – imnul Romaniei. Acelasi imn sub care Florinel a luptat in Afghanistan – o lupta care l-a mutilat si care il tine, de un an, captiv intr-un spital din America. Pe un pat dintr-un spital american sta Florinel, militarul roman ranit in razboiul din Afganistan. Lorelei si Florinel. Ea s-a nascut fara maini si fara o parte din femur. El si-a pierdut mana stanga si ambele picioare. O cruce grea, pe care o duc impreuna.

     Il iubeste si pe Florinel. Desi nu-l cunoaste, se emotioneaza cand priveste imagini cu el. Tresare cand aude explozii, precum cea care l-a mutilat. Si zambeste, ca sa-i dea curaj si putere. De Paste, i-a scris un mail intreg.

     La mii de kilometri distanta, Florinel a primit mesajul lui Lorelai cu lacrimi in ochi. El invata inca sa-si traiasca viata in jumatate de trup.

    Lorelai simte ca si ea, si Florinel, sunt eroi. Si viseaza, ca intr-o zi, sa le creasca aripi ca sa se poata imbratisa. Exact ca in povesti.

Mihai Eremia

Loredan Bourosu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe