PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AVEM VACCIN ANTITETANOS…INCA

AVEM VACCIN ANTITETANOS…INCA

de admin
66 vizualizări

     Cei care au ghinionul sa fie muscati de un caine sau sa se taie intr-un obiect ruginit, au nevoie urgenta de vaccinare antitetanica. De cand Institutul Cantacuzino, ramas fara acreditare, nu a mai produs acest ser, spitalele s-au vazut nevoite sa cumpere inlocuitori de peste granite, la preturi mult mai mari. Spre deosebire de alte unitati medicale din tara, care se confrunta cu o adevarata criza a vaccinului antitetanos, spitalele dambovitene sunt intr-o situatie fericita, pentru ca mai au pe stoc astfel de seruri, chiar daca importate din Franta.

http://www.youtube.com/watch?v=C0GPs90ukiw

     In schimb, stocurile Directiei de Sanatate Publica Dambovita sunt goale, cu exceptia celui de rezerva. Reprezentantii institutiei au distribuit vaccinul medicilor de familie, pentru imunizarea femeilor insarcinate. Ele sunt singurele care beneficiaza gratuit de aceste doze. Pacientii care au nevoie urgenta de vaccinare antitetanica si merg la medicul de familie, trebuie sa si-l plateasca singuri. Dambovitenii din mediul rural, care ajung mai greu la spital si care nu au de unde sa plateasca 50 de lei pentru o doza, au ramas astfel la mila medicilor de familie. Mai multe cabinete din judet au ramas fara vaccin antitetanos, dupa ce medicii le-au folosit pentru urgente, in loc sa le administreze femeilor insarcinate.

     Reprezentantii DSP Dambovita au trimis la Minsiterul Sanatatii necesarul de vaccin antitetanos. Daca dozele vor intarzia sa apara, atunci se vor inregistra probleme si in Dambovita.

ECHIPA: Madalina Zabava / Madalin Anca

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe