PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CRIZĂ DE ANGAJAȚI

CRIZĂ DE ANGAJAȚI

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Criza de personal din domeniul asistentei sociale se adanceste de la un an la altul. Satuli de salariile de mizerie si de conditiile grele de munca, multi angajati renunta si parasesc acest domeniu. Raman in urma lor copii aflati in grija statului, persoanele cu handicap si batranii din centre care au nevoie de asistenta. Situatia s-a agravat si in judetul Dambovita. In prezent, Directia Generala de Asistenta Sociala se confrunta cu un deficit de 30% de personal. Angajarile au fost blocate anii trecuti, dar acum nu se mai inghesuie nimeni sa lucreze intr-un domeniu greu si prost platit.

La Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copipului Dambovita, din 1085 de posturi, sunt ocupate numai 754. Deficititul de personal este in prezent de 30%. Grav este faptul ca de la un an la altul, tot mai multi angajati parasesc sistemul asistentei sociale. Motivul principal: salariile mici. De exemplu, cei care ii ingrijesc pe batranii din centre sunt platiti cu salariul minim. Nici asistentii sociali, psihologii sau asistentii medicali nu castiga mai bine. Multi dintre ei, dupa ce au lucrat mai multi ani in asistenta sociala, s-au indreptat care unitati private, pentru ca salariile nu se compara cu cele de la stat.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe