PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU DISTRUS CRUCILE DIN CIMITIR – VIDEO

AU DISTRUS CRUCILE DIN CIMITIR – VIDEO

de Andrei Oprescu
20 vizualizări

Nici mortii nu se mai pot odihni in pace! Chiar in prima saptamana din Postul Pastelui, aproape 40 de cruci au fost puse la pamant in cimitirul din Iedera, Dambovita! Totul s-a petrecut noaptea trecuta, dar crucile distruse au fost descoperite abia in aceasta dimineata. Politia a fost alertata si incearca sa dea de urma autorului sau autorilor. Oamenii care si-au gasit mormintele profanate isi face cruce dupa cruce. Niciodata nu s-a pomenit asa ceva in satul lor.

O angajata a primariei a fost cea care a dat alarma, dupa ce a vazut in cimitir, cruci puse la pamant. Satenii au venit intr-un suflet sa vada daca mormintele le-au fost profanate. Aproape 40 de cruci, toate din marmura, au fost distruse. Batranii sunt disperati. Unora li s-a facut rau cand au vazut crucile sparte sau culcate la pamant.

Altii nici macar nu au mai gasit crucile, care parca s-au evaporat.

Grozavia s-a petrecut noaptea trecuta. Cei care locuiesc langa cimitir spun ca au auzit noaptea cainii latrand, insa nimeni nu s-a gandit la asa ceva.

Cimitirul este chiar langa primarie, dar paznicul, care era la serviciu, s-a temut sa verifice noaptea mormintele.

Cei mai multi sateni sunt batrani si singuri. Sunt disperati ca nu au bani sa isi repare crucile si cer ca autorii sa fie prinsi. Pentru cei fara posibilitati financiare, autoritatile se gandesc sa aloce ajutoare de urgenta. Oamenii nu cer decat sa li se faca dreptate, iar cei care au fost capabili de asa ceva sa fie pedepsiti. Politistii incearca sa dea de urma lor.

Daca vor fi prinsi, autorii risca pana la trei ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de profanare de morminte.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe