PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TERORIZAȚI DE HOȚI – VIDEO

TERORIZAȚI DE HOȚI – VIDEO

de Andrei Oprescu
22 vizualizări

O localitate intreaga este terorizata de hoti! Indivizii fura tot ce gasesc in gospodariile oamenilor, de la tuica la pompe de apa. Nici campurile din sat nu scapa de hoti, care fura aproate toata recolta, in fiecare an. Se intampla in I.L. Caragiale, Dambovita! Zeci de familii au facut plangeri peste plangeri la politie, dar in zadar. Sunt batrani singuri care se tem pentru viata lor si nu mai stiu cum sa se baricadeze in case. Autoritatile se declara depasite de situatie si spun ca singura solutie pentru stoparea numarului alarmant de furturi este infiintarea unui post de jandarmi.

Aceasta vaduva din I.L. Caragiale, Dambovita are 88 de ani. Pentru ca locuieste singura si este terorizata de hoti, nu a gasit alta solutie decat sa se baricadeze in casa. Si-a montat grilaje la toate usile si ferestrele, de frica sa nu intre indivizii noaptea, peste ea in casa si sa ii ia viata. I-au furat deja tot ce avea in gospodarie si puteau sa vanda la fier vechi.

O alta batrana traieste acelasi cosmar. Hotii au venit de cateva ori la ea si i-au furat 20 de pasari din ograda. Mai mult, indivizii, pe care ii banuieste ca sunt romi din localitate i-au spart toate geamurile. A fost nevoita sa rabde gerul din casa, pentru ca nu are bani se le schimbe tot timpul.

Iar lista pagubitilor poate continua. Acest batran s-a vazut nevoit sa improvizeze o alarma pentru beci, dupa ce hotii i l-au spart. I-au baut tuica si visinata in beci, dupa care au mai luat si acasa butoaie intregi. Constantin Florescu a depus plangere la politie si spune ca hotii au fost identificati, dar au primit o pedeapsa cu suspendare. Ei sunt in libertate, iar el a ramas cu paguba.

Cateva zeci de familii de pe o singura strada au cazut victime hotilor. Indivizii fura si cablurile de pe stalpi sau recolta de pe camp. Oamenii, cei mai multi batrani singuri, au ajuns in culmea disperarii. Spun ca au depus plangeri fara numar la politie, dar nimeni nu face nimic pentru ei. Mai mult, batranii sustin ca ii stiu pe hoti: sunt gasti de romi din localitate, care nu se tem de nimic, nici macar ca ar putea ajunge dupa gratii.

In statistica politiei, sunt peste 80 de furturi inregistrate anul trecut, in I. L. Caragiale, 80% dintre ele fiind furturi din gospodarii.

In timp ce reprezentantii IPJ Dambovita vorbesc despre patrule mixte in localitate, autoritatile spun ca numarul politistilor este redus, la fel si al echipajelor de interventie din zona. Suntem depasiti de situatie, recunoaste viceprimarul, care locuieste chiar in zona unde hotii actioneaza cel mai des. Singura solutie, in opinia lui, este infiintarea unui post de jandarmi in localitate. Se gandesc si sa instaleze 30 de camere de supraveghere in localitate, insa fondurile sunt limitate.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe