PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SFANTA IMBULZEALA!

SFANTA IMBULZEALA!

de admin
60 vizualizări

De Izvorul Tamaduirii, hramul Manastirii Nucet, credinciosii au uitat de cele sfinte si s-au imbulzit ca sa prinda o sticla cu apa sfintita. A fost nevoie de interventia fortelor de ordine, dar nici asa spiritele nu s-au calmat.

http://www.youtube.com/watch?v=6snrdjfElU4

Peste 1000 de credinciosi s-au adunat la Manastirea Nucet din judetul Dambovita pentru a participa la hramul manastirii.

Dupa terminarea Sfintei Liturghii, soborul de preoti au mers la fantana de leac , de langa manastire, unde au sfintiti aghiasma.

Dupa sfintirea apei, spiritele s-au incins si oamenii s-au imbulzit sa ajunga primii la butoaiele cu apa. Pentru ca fortele de ordine riscau sa piarda controlul asupra credinciosilor furiosi, jandarmii au montat garduri de protectie. Credinciosii au uitat de cele sfinte si s-au luat si la cearta.

In prima vineri din saptamana de dupa Paste, ortodocsii sarbatoresc „Izvorul Tamaduirii”. Sarbatoarea face referire la vindecarea miraculoasa a unui orb care si-a recapatat vederea dupa ce s-a spalat pe faţa cu apa dintr-un izvor aflat intr-o padure din apropierea Constantinopolului. Dambovitenii spun ca si apa din fantana Manastirii Nucet este tamaduitoare.

Mihai Eremia

Loredan Bourosu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe