PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » INTRĂ (IAR) ÎN GREVĂ! – VIDEO

INTRĂ (IAR) ÎN GREVĂ! – VIDEO

de admin
9 vizualizări

Au facut greva, au semnat un contract colectiv de munca, dar si-au asteptat banii in zadar! Cei aproape 100 de angajati de la Centrul de Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Tuicani ameninta din nou cu greva generala! Oamenii sunt revoltati ca problemele lor au ramas fara rezolvare. Desi, potrivit legii trebuie sa le fie platite doua sporuri, nimeni nu s-a aratat dispus sa le achite. Angajatii s-au gandit si sa isi caute dreptatea in instanta. Situatia este grava la centrul din Tuicani, unde sunt peste 100 de persoane care sufera de un handicap si care depind de ingrijirile primite aici.

Desi sindicalistii sustin ca Ministerul Muncii le-a dat dreptate celor 100 de angajati de la Centrul pentru Reabilitarea Persoanelor cu Handicap de Tuicani, oamenii nu si-au primit cele doua sporuri, de 30% specific activitatii si de 100% pentru turele de week-end si sarbatori legale. La sfarsitul lunii ianuarie au declansat greva generala si au obtinut semnarea unui contract colectiv de munca pe unitate. Le-au fost recunoscute sporurile, dar a aparut o noua problema: cine sa le plateasca? Negocierile de pana acum intre sindicat si autoritati nu au dus la o rezolvare, nici amenintarile angajatilor ca vor intenta un proces in instanta. Acum, angajatii sunt hotarati sa declanseze din nou greva generala, de aceasta data pe termen nelimitat, pana cand revendicarile lor vor fi solutionate sau mai bine zis pana isi vor primi banii.

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe