PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VALURI DE ȘOMERI – VIDEO

VALURI DE ȘOMERI – VIDEO

de admin
5 vizualizări

Situatie alarmanta pe piata muncii din Dambovita! Numarul somerilor a depasit ragul de 17.000 de persoane. Rata somajului a depasit 8%, iar cei mai multi someri, aproape 12.500 nu mai primesc indemnizatie de la stat. Piata muncii este aproape inghetata, numarul posturilor vacante abia atingand cifra de 150. O oferta de munca mai bogata vine de peste hotare, dar desi multi damboviteni sunt atrasi de salariile cu multe zerouri oferite de patronii straini, putini reusesc sa prinda un post, pentru ca nu cunosc limba straina ceruta.

La 43 de ani, acest barbat este pensionat pe caz de boala, dar are dreptul prin lege sa lucreze patru ore pe zi. Pentru ca pensia primita de la stat este mica, barbatul a incercat sa lucreze cu jumatate de norma. Desi este calificat intr-o meserie, nu a avut noroc sa se angajeze.

Si chiar daca pare greu de crezut, acest barbat este un caz fericit, pentru ca el macar primeste niste bani de la stat. In judetul Dambovita, numarul somerilor a depasit la sfarsitul lunii februarie 17.000 de persoane. Doar 4500 dintre ei beneficiaza de indemnizatie de somaj de la stat. Cei mai multi damboviteni fara un loc de munca au absolvit ciclul inferior al liceului sau al scolilor de arte si meserii.

Sanse de angajare sunt putine pentru cei peste 17.000 de someri damboviteni, in conditiile in care numarul locurilor de munca vacante abia ajunge la 150. Mai multe oferte de munca vin de peste hotare. La aceasta data, patronii straini pun la bataie 240 de posturi in tari precum Germania, Danemarca, Irlanda, Olanda sau Franta. Salariile sunt pe masura. De exemplu un medic psihiatru in Danemarca este platit cu 83.000 de euro pe an, iar un asistent personal in Malta este platit cu 18.000 de euro pe an. Problema este ca multi sunt interesati, dar putini sunt cei care corespund cerintelor angajatorilor straini. Pentru dambvoitenii care sunt in cautarea unui loc de munca in judet, Agentia Judeteana pentru Ocupare organizeaza in aceasta luna o bursa a locurilor de munca.

Targul de job-uri va fi organizat in Dambovita pe data de 21 martie.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe