PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ROMÂNI FALIȚI FĂRĂ ȘTIRE – VIDEO

ROMÂNI FALIȚI FĂRĂ ȘTIRE – VIDEO

de admin
2 vizualizări

Romanii care nu-si achita ratele la credite risca sa ramana fara banii din conturi. Clientii care omit sa plateasca datoriile catre creditori se pot trezi cu conturile poprite de catre banca, fara sa fie instiintati si somati in prealabil. Proprirea poate fi insa infiintata doar daca exista in mod obligatoriu o declaratie de scadenta anticipata a creditului. In caz contrar debitorul poate formula o contestatie. 

Din pacate pentru romanii care s-au incumetat sa ia un credit bancar, neplata unei rate poate atrage atat blocarea conturilor cat si blocarea celorlalte venituri obtinute, insa, doar in anumite conditii si limite.

Cu alte cuvinte, daca un client nu isi achita o rata la un credit contractat, atunci banca poate sa il execute silit si sa ii puna poprire pe conturi.

In cazul in care poprirea se infiinteaza asupra unor conturi bancare, competenta apartine executorului judecatoresc al carui birou se afla in circumscriptia curtii de apel de la domiciliul sau sediul clientului ori, dupa caz, de la sediul principal sau, dupa caz, de la sediile secundare ale bancii unde clientul si-a deschis contul.

In cazul in care debitorul nu detine bunuri se pot urmari veniturile incasate de acesta, respectiv: salarii, alte venituri periodice realizate din munca, pensii acordate in cadrul asigurarilor sociale, alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia.

Aceste tipuri de venituri pot fi poprite, insa in anumite limite. Respectiv, acestea pot fi urmarite: pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii sau pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

In cazul popririi sumelor de bani, poprirea se poate dispune chiar si atunci cand nuexista disponibil in contul tertului poprit pentru ca acesta vizeaza si incasarile viitoare

Ilona Rotaru

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe