PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ZIUA MARILOR SCUMPIRI – VIDEO

ZIUA MARILOR SCUMPIRI – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Marea pacaleala de 1 aprilie pentru romani vine din partea Guvernului! De marti va fi introdusa acciza de 7 eurocenti la carburanti. Chiar daca litrul de benzina sau motorina va costa mai mult, soferii nu au luat cu asalt statiile peco, pentru a-si face plinul cu preturile vechi. Oamenii spun ca vor alimenta mai putin. Nemultumirea generala este ca odata cu introducerea accizei, vor creste si preturile alimentelor. Iar vestile proaste nu se opresc aici! Tot de maine, gazul ne va arde la buzunare!
Si chiar daca nu sunt de acord cu ea, soferii nu au ce sa faca! O vor plati la fiecare litru de carburant cumparat din statiile peco, odata cu 1 aprilie. Cresterea este de 40 de bani pe litru. Proprietarii de masini spun ca au doar o singura solutie: sa alimenteze mai putin si sa isi traga masina pe dreapta. Problema este insa ca scumpirea carburantilor nu este singura care ii va arde la buzunar. Daca transportul va fi mai scump, si preturile alimentelor vor creste, potrivit producatorilor cu pana la 10%.
Si lista scumpirilor de la 1 aprilie poate continua. Consumatorii nici nu au scapat bine de facturile uriase la incalzire din iarna si vor fi nevoiti sa suporte o noua majorare de preturi. Gazele se scumpesc cu 2%, dar este abia inceputul. O noua majorare, de 3% va avea loc pe 1 iulie si inca una de la 1 octombrie. Analistii sustin ca gazele se vor scumpi in acest an cu 10%. Singurele care au scapat pana acum de cresterea pretului la gazele naturale sunt companiile, pentru care majorarea nu se mai aplica.
Tot de la 1 aprilie va creste si pretul unui pachet de tigari, cu aproape 50 de bani.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa, Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe