PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PREȚURILE URCĂ, SALARIILE COBOARĂ – VIDEO

PREȚURILE URCĂ, SALARIILE COBOARĂ – VIDEO

de admin
7 vizualizări

Cand vine vorba despre scumpiri, se dovedeste ca 1 aprilie nu este ziua pacalelilor. A fost forfota mare astazi in benzinarii, angajatii grabindu-se sa afiseze noile preturile, bineinteles unele mai mari. Si este doar inceputul. Taxa pe carburant se va regasi in pretul fiecarui aliment cumparat. Dar vestile proaste nu se opresc aici. In timp ce preturile cresc, salariile scad. O demonstreaza datele statisticile, care arata ca angajatii au primit mai putini bani pentru munca prestata.
Benzinariile s-au grabit pe 1 aprilie sa modifice preturile carburantilor. Majorarea este de 41 de bani. Astfel, un litru de carburant a ajuns sa coste si 6 lei si 90 de bani la statiile Peco din Targoviste. Urmeaza in scurt timp sa creasca si preturile produselor alimentare, din cauza transportului mai scump. Odata cu aceasta avalansa de scumpiri, romanii primesc si lefuri mai mici. O demonstreaza datele statistice. Cea mai recenta raportare arata o scadere a castigurilor salariale. In Dambovita, castigul salarial mediu brut a ajuns de 1.795 de lei, in scadere cu 5,4%, iar cel ner de 1.305 lei, mai mic cu 5,3 procente. In Arges, castigul salarial brut a ajuns la 2.178 de lei, iar cel net la 1.572, in scadere cu 205, respectiv 149 de lei.
Saida este studenta la Management, in Targoviste. Dupa ce va iesi de pe bancile facultatii se gandeste ca poate lucra ca si contabil. S-a interesat inainte de a se inscrie si este o profesie ceruta pe piata muncii. Este nemultumita insa de salariul oferit de patroni.
Intr-un clasament al salariilor medii din Regiunea Sud-Muntenia, pe anul 2013, Arges ocupa primul loc, cu un castig de 1515 lei pe luna, urmat de Prahova, cu 1505 lei. Pe locul trei se afla Giurgiu, 1350 de lei, iar pe patru Ialomita, cub 1238 de lei. Ultimele locuri sunt ocupate de Dambovita, 1232 de lei si Teleorman, 1147 de lei.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe