PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ASIGURĂRI MAI SCUMPE – VIDEO

ASIGURĂRI MAI SCUMPE – VIDEO

de admin
9 vizualizări

Dupa scumpirea carburantilor, soferii primesc o noua veste proasta! Asigurarile de Raspundere Civila Auto se or scumpi cu cel putin 20-25% anul acesta, in principal ca efect al masurilor dure luate in ultimele luni de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Trei societati care vand la preturi cu mult sub media pietei sunt obligate anul acesta sa egalizeze costurile RCA-urilor cu celelalte companii din Romania.
Punerea celei mai mari companii locale sub administrare speciala duce la o schimbare abrupta in cazul celor trei societati care vand la preturi cu mult sub media pietei. Teama de lege si aplicarea intocmai a acesteia vor insemna majorari de capital, dar si cresterea rezervelor de dauna si a primelor cedate in reasigurare. Toate aceste operatiuni vin cu un cost. Pentru client, o piata mai sigura inseamna preturi mai mari. Cele trei societati de asigurare aflate in vizorul Autoritatii de Supraveghere Financiara nu isi mai permit sa mizeze pe prime cu mult sub media pietei fara a risca fie pierderi uriase, fie noi sanctiuni.
Explicatia fenomenului este simpla si o regasim in concluziile Autoritatii de Supraveghere Financiara, respectiv DNA. Cele trei societati au fost acuzate ca, in diferite forme, au inregistrat deficite in ce priveste contituirea de rezeve. Cu alte cuvinte, aceste societati isi permiteau sa vanda mai ieftin decat restul companiilor si pentru faptul ca puneau deoparte pentru eventualele daune ce urma a le plati cu bani mai putini decat cere legea. Erau mai ieftine, dar mai putin sigure. Cel care isi asigura masina primea mai putini bani decat prevede legea in eventualitatea unui accident. Din aceasta cauza cele trei societati isi vor mari costurile si totul se va rasfrange asupra clientilor. Astfel intreaga piata va suporta o crestere de 20% a tarifelor.

Valentin Popescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe