PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » WEEK-END DE FOC LA URGENTE

WEEK-END DE FOC LA URGENTE

de Mditv
4 vizualizări

Week-end de foc la Serviciul de Urgenta 112! Telefoanele au sunat neintrerupt, iar la celalat capat al liniei erau pacienti rapusi de canicula din ultimele zile. Medicii abia au putut face fata tuturor solicitarilor, iar dambovitenii au avut nevoie de ingrijire de specialitate la spital pentru a rezista arsitei, care topeste intreaga tara. Week-end de foc a fost si pentru pompierii damboviteni, care au stins mii de metri patrati de vegetatie uscata. Arsita a favorizat extinderea rapida a incendiilor.

Telefoanele de la Serviciul Judetean de Urgenta 112 nu s-au oprit nicio clipa din sunat in ultimele trei zile, in care mercurul din termometre a fost in permanenta aproape de pragul de 40 de grade Celsius. Fie ca nu au ascultat sfaturile specialistilor si s-au expus prea mult la soare, fie ca sunt sensibili la caldura, iar problemele de sanatate nu pot tolera temperaturile caniculare, 360 de damboviteni au ajuns la spital cu ambulanta.

Numarul solicitarilor la 112 a crescut odata cu desfasurarea Festovalului Padina Fest.

Nu doar la Urgente a fost un week-end de foc, ci si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Pompierii damboviteni nu s-au luptat doar cu canicula. Temperaturile foarte ridicate au sporit declansarea si extinderea A 6 incendii de vegetatie uscata, care puteau produce adevarate tragedii.

Autoritatile ii atentioneaza inca o data pe cetateni ca, in perioada caniculara si secetoasa, arderea miristilor, a vegetatiei uscate si a resturilor vegetale este interzisa, intrucat mediul uscat este propice extinderii rapide a focului. Nu doar pompierii au fost in alerta in week-end, ci si echipajele SMURD.

In perioada caniculara, medicii recomanda evitarea expunerii la soare, mai ales in orele de varf, hidratarea intensa si purtarea unor tinute lejere, de culori deschise.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe