PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COPII CARE NASC… COPII

COPII CARE NASC… COPII

de Andrei Oprescu
18 vizualizări

Situatie alarmanta! Tot mai multi copii sunt nascuti de…niste copii! Cateva mii de fete din Regiunea Sud Muntenia ajung in fiecare an mame inainte de varsta majoratului. De teama familiei sau a societatii, multe dintre ele isi parasesc micutii in spitale. Fug din unitatile medicale, inainte ca autoritatile sa le poata oferi consiliere. Situatia, care dureaza de mai multi ani, pare fara rezolvare. Saracia si lipsa educatiei le arunca pe aceste fete in lumea celor mari, la o varsta prea frageda.

In Dambovita, potrivit statisticilor oficiale, in anul 2013, 170 de minore au ajuns mame. In locul papusilor, s-au trezit in brate cu bebelusi. Si asta, pentru ca se incearca de multi ani gasirea unor solutii pentru a pune capat acestui fenomen ingrijorator, dar fara succes. De multe ori, fetele ascund sarcina in primele luni. Ajung la spital sa nasca, desi nu au facut nicio investigatie medicala in timpul celor noua luni. Si imediat dupa ce nasc, parasesc spitalul, in cel mai bun caz, cu copilul in brate.

Doar cele care nu vor sa isi abandoneze micutii si care sunt respinse de familie, cer ajutorul autoritatilor. La centrul maternal al Directiei pentru Protectia Copilului Dambovita ajung numai minorele care nu au un adapost deasupra capului.Aici primesc gazduire si consiliere. Asistentii incearca sa consilieze si familiile, pentru ca mamele minore sa fie reprimite acasa.

Din pacate, altele se intorc in familie doar pentru a fi exploatate si ele si bebelusii lor. Strazile Targovistei sunt pline de minore care apeleaza la mila trecatorilor. In ger, cu copilasul invelit intr-o patura, cersesc pe strazi. Aceste mame minore si copiii lor devin o sursa de venit pentru familii.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe