PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DISTRACȚIE PERICULOASĂ

DISTRACȚIE PERICULOASĂ

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Mai sunt câteva zile până la sărbători, iar magazinele și piețele sunt pline de artificii periculoase. Comercianții de astfel de produse au luat cu asalt fiecare colț al orașelor în dorința de a găsi clienți, iar numărul celor interesați să cumpere materiale pirotehnice este foarte mare în ciuda avertismentelor autorităților. În pragul sărbătorilor de iarnă, poliția a demarat acțiunea „Foc de artificii”, prin care se previn incidente nedorite.

Este sezonul petrecerilor și din dorința de a crea atmosferă, românii încă ignoră avertismentelor oamenilor legii. Chiar dacă pieţele sunt pline de articole pirotehnice nu vă grăbiţi să cumpăraţi fără a verifica dacă pe etichetă instrucţiunile sunt în limba română şi de asemenea ce tip de artificii sau petarde cumpăraţi, deoarece unele pot fi folosite doar de societăţi autorizate.

Mare grija în momentul în care le cumpărați, pentru că vânzătorii au început să schimbe etichetele. Multe artificii din categoria a doua sunt inscripționate cu categoria unu pentru a fi comercializate mult mai ușor.

Materialele pirotehnice sunt imprevizibile și periculoase. Nu de puține ori cei care au folosit artificii și petarde au suferit arsuri. Medicii ştiu deja că sărbătorile se termină la camera de urgenţe pentru cei care au ghinion să fie în raza de acţiune a unor artificii periculoase. Pe lângă pericol, și sancțiunile sunt foarte mari pentru cei care achiziționează, comercializează sau folosesc ilegal materialele pirotehnice.

Chiar joi dimineața poliţiştii din Prahova au efectuat 8 percheziţii la locuințele unor persoane bănuite că ar fi efectuat operațiuni cu articole pirotehnice, fără a avea acest drept. 12 persoane vor fi conduse la audieri. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept și comercializarea articolelor pirotehnice din categoria 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

 

 

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe