PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FAC ÎMPRUMUTURI PENTRU LEMNE – VIDEO

FAC ÎMPRUMUTURI PENTRU LEMNE – VIDEO

de Andrei Oprescu
18 vizualizări

Pensionarii damboviteni se pregatesc inca de pe acum de sosirea iernii. Si cum pensiile prea mici nu le ajung nici pentru traiul zilnic, cei mai multi damboviteni apeleaza la Casa de Ajutor Reciproc.  Desi pana la venirea anotimpului rece mai sunt luni bune, batranii se aseaza la coada cu zecile in fiecare zi pentru a obtine un imprumut pentru achizitionarea lemnelor pentru iarna. Numarul si valoarea imprumuturilor au crescut semnificativ in ultima perioada.

Dupa zeci de ani de munca au ajuns ca acum la batranete sa fie nevoiti sa se imprumute pentru a putea face fata cheltuielilor zilnice pe care din pensie nu le pot acoperi. Numarul batranilor care se inghesuie la caseriile C.A.R. creste de la o luna la alta. In ultima luna solicitarile s-au inmultit  semnificativ si paradoxal chiar daca suntem abia la inceputul lunii august pensionarii care cotizeaza la institutie au venit sa se imprumute pentru a cumpara lemne pentru iarna. Numai in prima saptamana a acestei luni au fost inregistrate peste 300 de cereri pentru contractarea unui imprumut.

Batranii spun ca sunt nevoiti sa isi faca provizii inca de pe acum pentru ca mai tarziu pretul lemnelor va creste si abia daca isi permit sa isi incalzeasca locuinta pe timp de iarna. Imprumutul este singura sansa pentru unii dintre ei chiar daca vor strange cureaua luni bune pentru a-l achita.

ECHIPA: Cătălina Sandu    Radu Constantinescu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe