PRIMA PAGINĂ » Utile » PRAHOVA » FURAU DIN TIR ȘI VINDEAU MARFA LA PREȚ DE CHILIPIR

FURAU DIN TIR ȘI VINDEAU MARFA LA PREȚ DE CHILIPIR

de Andrei Oprescu
13 vizualizări

În această dimineață, politistii au descins la 23 de adrese din Prahova, unde locuiesc șoferii de tiruri și alte persoane bănuite că fac parte dintr-o rețea care a prejudiciat depozitele celor mai importante lanțuri de magazine. 29 de persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri. Până în prezent, prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 200.000 de lei.

Primele date din ancheta indica faptul că după ce plecau din depozitele marilor centre comerciale, șoferii de tir-uri și suspecții de furturi stabileau un loc comun de întâlnire, parcări sau străzi lăturalnice, de pe traseul transportului de produse alimentare și nealimentare către magazinele din București și alte județe. Odată ajunși la locul și data stabiilite anterior, conducatorii auto desfăceau sigiliul camionului și așteptau ca o parte din marfă să fie rdicată de persoane implicate în grupare și transferată în diverse dube. Tir-iștii își primeau partea, diverse sume de bani, apoi își continuau cursa, după ce refăceau sigiliul. Ulterior, produsele furate din tiruri erau vândute către diverse magazine de tip butic din Prahova sau către diverse persoane fizice interesate de marfă la preț de chilipir, Liceul Agricol din Valea Calugareasca fiind vizat si el de descinderi, acolo fiind se pare un punct unde ajungeau marfurile sustrase.

Anchetatorii confirma ca prin aceasta metoda au fost aduse prejudicii importante pentru depozitele marilor comercianți, ale căror depozite se află în Prahova, iar cercetarile ar fi fost incepute după ce un șofer de tir a fost prins recent în timp ce vindea carne furată de la un depozit din Parcul Industrial Ploiești în comuna Mănești, Prahova, pe un drum județean.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe