PRIMA PAGINĂ » Utile » PRAHOVA » PREGĂTIRI PENTRU MINIVACANŢA DE PAŞTE

PREGĂTIRI PENTRU MINIVACANŢA DE PAŞTE

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Pregătirile pentru minivacanța de Paște sunt pe ultima sută de metri pe Valea Prahovei. La Sinaia și Bușteni hotelierii pun la punct ultimele detalii și speră ca, după perioada de liniște din ultimele luni, să umple în sfârșit unitățile de cazare. În acest weekend gradul de ocupare hotelieră depășește 90 la sută. Oferta este de nerefuzat, mai ales că Sinaia deţine singurul domeniu schiabil din ţară care se prezintă în condiţii excelente pentru practicarea sporturilor de iarnă de Paşte și chiar de 1 Mai.
Mii de turişti ajung de fiecare Paşte la Sinaia, cea mai căutată staţiune de pe Valea Prahovei, un punct de atracţie fiind şi slujba de Înviere de la Mănăstirea Sinaia, la care asistă mii de persoane. La unităţile de 4 stele, pentru un sejur de 3 nopţi, românii au scos din buzunar între 1500 şi 1850 de lei pe camera dublă , iar la 3 stele între 1000 şi 1350 de lei. Ofertele includ micul dejun, masa festivă din ziua de Paşte cu bucate tradiţionale, programe artistice şi răsfăţ în centrele SPA. Pe lângă cazare, mic dejun și o primire tradițională, turiștii vor fi întâmpinați, în noaptea de Înviere, cu ouă roșii și cozonac. Pe lângă camere au fost pregătite și piscinele sau sălile de fitness, astfel încât turiștii care vor exagera cu bunătățurile culinare să-și poată reveni ușor. Turiștii vor mai avea parte de multe alte surprize și de un program artistic de excepție la masa festivă.
Și la Bușteni pregătirile au intrat în linie dreaptă. Hotelurile și pensiunile se întrec în oferte și suprize pentru turiști. Proprietarii de pensiuni pregătesc unitățile de cazare și spun că în vor primi pe turiști cu tot felul de bunătăți gastronomice și nu numai!
Aici prețurile sunt ceva mai mici iar hotelierii mizează și pe camerele închiriate “last minute”. Pachetele cuprind în general doar cazarea, de două până la patru nopţi, dar există şi posibilitatea închirierii integrale a pensiunilor. La pensiuni, ofertele pleacă de la 70 de lei şi ajung până la 150 de lei pe noapte camera dublă.
Pentru amatorii sporturilor hibernale care vor urca în vârf de munte în minivacanța de Paște, se anunță un weekend cu soare, plajă și multă zăpadă . Administratorii domeniului schiabil de la cota 2000 din Sinaia dau asigurări că de Paște și chiar și de 1 Mai vor fi la concurență cu Litoralul. Sinaia deţine, la această dată, singurul domeniu schiabil din ţară care se prezintă în condiţii excelente pentru practicarea sporturilor de iarnă. La 2.000 de metri altitudine, stratul de zăpadă măsoară peste un metru.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe