PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ROŞII DE TOAMNĂ, ÎN SOLARIILE DIN BĂLENI

ROŞII DE TOAMNĂ, ÎN SOLARIILE DIN BĂLENI

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Din solariile lui Petre din comuna Băleni, judeţul Dâmboviţa a început deja să fie duse la piaţă primele kilograme de roşii din cultura de toamnă. A început producţia la sfârşitul lui iulie şi speră să asigure roşii până spre sfârşitul lunii noiembrie.
El este doar unul dintre producătorii din Băleni care a accesat programul. Este vorba despre suma de 3000 de euro pentru fiecare beneficiar. Anul trecut 295 de producători din Dâmbovița au primit sprijin prin schema de ajutor de minimis. Cei mai mulți dintre aceștia au fost din Băleni.
O problemă pe care o întâmpină producătorii în această perioadă este cea a dăunătorilor. Molia minieră a tomatelor le dă mari bătăi de cap.
Pentru a fi eligibili la aplicarea schemei, producătorii trebuie să îndeplinească mai multe criterii:
-să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minim 1000 mp

  • marcată la loc vizibil, cu o placă indicator inscripționată “Program susținere tomate,2019″
    -să obțină o producție de minim 2 kg tomate/mp;
    -să fie înregistrați în evidenţele Registrului agricol
    -să facă dovada producției
    Documentele justificative pentru programul tomate din 2019, respectiv bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare, care să ateste comercializarea producției de tomate obținute din spațiile protejate se depun la Direcțiile pentru Agricultură Județene până la data de 27 decembrie 2019, inclusiv.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe