PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SNOPITĂ ÎN BĂTAIE

SNOPITĂ ÎN BĂTAIE

de Andrei Oprescu
13 vizualizări

Snopită în bătaie cu palmele și pumnii, cu mâna ruptă și fața tumefiată și abia ținându-se pe picioare o femeie din Dâmbovița a reușit să scape din mainile agresorului și să se salveze înainte să fie prea târziu. Femeia trăia în casa bărbatului care îi devenise partener, îl ajuta la treburile casnice și îl consilia în problemele juridice. Totul până într-o zi când pe fondul stresului și problemelor bărbatul și-a ieșit din minți și și-a vărsat furia asupra femeii. Povestea care urmeaza este doar una dintre zecile de mii ale victimelor violenței domestice din România.
Pe 25 noiembrie România a marcat Ziua Internațională pentru eliminarea violenței asupra femeii. Un val de statistici cutremurătoare au fost prezentate de autoritățile care se luptă cu acest fenomen. În primele 10 luni din 2018, la nivel naţional au fost sesizate 32.696 de infracţiuni, mult mai multe decât în 2017, iar creşterea este pusă pe seama faptului că din ce în ce mai multe victime aleg să sesizeze poliţia atunci când au de suferit de pe urma unor agresiuni. Totodată, în anul 2018, s-a constatat o creştere a numărului de ameninţări pe care victimele au ales să le aducă la cunoştinţa autorităţilor. Dincolo de cifre, stau poveștile cutremurătoare. Această femeie a rămas pe drumuri după ce și-a pierdut casa. Atunci a decis să locuiască la un bărbat căruia i-a devenit parteneră. Nu aveau o relație, dar în ajuta cu treburile casei și cu problemele de natură juridică. Totul până într-o zi când problemele bărbatului l-au compleșit, a început să devină mai întâi recalcitrant, apoi violent și într-un episod de furie a snopit-o în bătaie.
A fost o oră de coșmar. Povestește cum a încercat să scape, cum a cerut ajutor și cum s-a rugat să nu o omoare. A scăpat ca prin minune și a fugit la spital.
Acum a ajuns la un centru pentru protejarea victimelor violenței domestice. Vânătăile încep să se vindece, nu și durerea și coșmarurile. Statisticile arată că una din patru femei este agresată de partenerul de viaţă, iar 90% din victimile care cer ordin de protecţie sunt femei.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe