PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » UN NOU CONTRACT-CADRU PENTRU MEDICII DE FAMILIE

UN NOU CONTRACT-CADRU PENTRU MEDICII DE FAMILIE

de Andrei Oprescu
0 vizualizări

După amânări şi dispute între medicii de familie şi reprezentanţii Casei de Sănătate, la începutul lunii aprilie a intrat în vigoare noul contract-cadru pentru acordarea de servicii medicale. Documentul cuprinde o serie de schimbări şi introduce noi servicii oferite de medicii de familie. O noutate este şi faptul că pacienţii aflaţi în programul naţional de oncologie, se vor putea prezenta fără bilet de internare pentru spitalizarea continuă.

Din acest an pacienții asigurați vor putea obţine medicamentele cu şi fără contribuţie personală de la oricare farmacie din ţară.

Principiul se aplică şi pentru investigaţiile medicale.

Noul contract-cadru introduce și noi servicii oferite de medicii de familie. Între acestea se regăsesc eliberarea adeverinţei pentru încadrarea în muncă a persoanelor aflate în şomaj şi eliberarea fişei sintetice pentru copilul încadrat sau care urmează să fie încadrat în grad de handicap. În același timp, asiguraţii vor putea transmite casei de asigurări de sănătate şi prin poştă documentele necesare pentru aprobarea unui dispozitiv medical.

Cele mai importante modificări vizează serviciile de îngrijire la domiciliu.

Şi sancţiunile s-au modificat. Spitalul care nu eliberează prescripţia medicală necesară la externarea asiguratului va fi sancţionat cu reţinerea sumei de 200 de lei pentru fiecare caz externat la care s-a constatat nerespectarea obligaţiei. S-a modificat şi modul de recuperare a sumelor imputate furnizorilor de servicii medicale, în sensul că aceasta se va face prin plată directă sau prin executare silită.

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe