PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » 1 DECEMBRIE, SĂRBĂTORITĂ LA TÂRGOVIȘTE

1 DECEMBRIE, SĂRBĂTORITĂ LA TÂRGOVIȘTE

de Andrei Oprescu
31 vizualizări

Ziua Nationala a Romaniei a fost marcata si anul acesta la Targoviste cu o ceremonie militara si religioasa si depuneri de coroane si jerbe. Ceremonia a fost organizata duminica in Piata Tricolorului din municipiu. Ziua de 1 decembrie aminteste de momentul Marii Uniri de la Alba Iulia din 1918. Ziua Romaniei a fost sarbatorita in toate judetele tarii. In Arges a fost marcata  cu onoruri militare si defilarea Garzii de onoare.

La 1 decembrie 1918 se scria o pagina importanta din istoria neamului romanesc.  La 27 martie 1918 Basarabia revenea la Patria mamă, iar la 28 noiembrie 1918 era rândul Bucovinei, pentru ca la 1 decembrie 1918, la Alba Iulia să se realizeze unul din visele seculare ale naţiunii române, desăvârşirea statului naţional unitar român, prin unirea Transilvaniei, Banatului,Crişanei şi Maramureşului cu România. Ziua de 1 decembrie a devenit după evenimentele din 1989, Ziua Naţională a României. La Targoviste, manifestarile dedicate zilei de 1 decembrie au debutat cu intonarea imnului de stat si oficierea ceremoniei religioase.

La acest eveniment au fost prezenti  reprezentanți ai autorităților publice locale si judetene,  reprezentanți ai partidelor politice, veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere. Acestia au prezentat insemnatatea zilei de 1 decembrie.

 

Reporter: Cătălina Sandu

Imagine: Radu Constantinescu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe