PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » 142 DE PROGRAME DE FORMARE PROFESIONALĂ

142 DE PROGRAME DE FORMARE PROFESIONALĂ

de Andrei Oprescu
133 vizualizări

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza 142 de programe de formare profesională, pe parcursul lunii octombrie. De aceste cursuri gratuite, organizate de Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi a Municipiului Bucureşti, ar urma să beneficieze 2.128 de persoane. Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: inspector (referent) resurse umane (198 de persoane), lucrător în comerţ (161), competenţe cheie-comunicare în limba română (133), femeie de serviciu (112), îngrijitor spaţii verzi (99), operator introducere validare şi prelucrare date (98), bucătar (84), agent de securitate (76), instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze (71) şi coafor (70).

CURSURI DISPONIBILE PRIN ANOFM

  1. inspector (referent) resurse umane
  2. lucrător în comerţ
  3. Competenţe cheie-comunicare în limba română
  4. operator introducere validare şi prelucrare date
  5. bucătar
  6. agent de securitate

coafor

Printre județele în care, în luna octombrie, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi se numără Dâmbovița cu 140 de cursuri disponibile. Persoanele interesate de aceste cursuri se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă. Potrivit legii, serviciile de formare profesională se acordă, gratuit, următoarelor categorii de persoane:

CATEGORII DE BENEFICIARI

-şomeri;

-persoane care nu au putut ocupa loc de muncă după absolvirea unei instituţii de învăţământ ;

-persoane care au obţinut statutul de refugiat sau altă formă de protecţie internaţională, conform legii;

-cetăţeni străini sau apatrizi care au fost încadraţi în muncă sau au realizat venituri în România, conform legii;

-persoane care nu au putut ocupa loc de muncă după repatriere sau după eliberarea din deţentie;

-persoane care desfăşoară activităţi în mediul rural şi nu realizează venituri lunare sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare şi care sunt înregistrate la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă.

De aceste cursuri mai pot beneficia gratuit anumite categorii de angajați, cu acordul angajatorului, sau la cererea angajatorului. Respectiv:

CATEGORII DE ANGAJAȚI CE POT ACCESA GRATUIT CURSURILE

* persoanele care au reluat activitatea ca urmare a încetării concediului pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani sau 7 ani în cazul copilului cu handicap;

* persoanele care au reluat activitatea după perioada îndeplinirii serviciului militar activ:

* persoanele care au reluat activitatea ca urmare a recuperării capacităţii de muncă după pensionarea pentru invaliditate;

* persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, care mai au de executat cel mult 9 luni până la ultima zi de executare a pedepsei.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe