PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » 16 CAZURI DE COVID-19 ÎN DÂMBOVIȚA

16 CAZURI DE COVID-19 ÎN DÂMBOVIȚA

de Andrei Oprescu
40 vizualizări

Cea mai grava situatie din judetul Dambovita se inregistreaza in comuna Corbii Mari. Aici sunt 15 persoane infectate cu coronavirus, iar 275 de persoane sunt in izolare, fiind contacti cu cei care au fost infestati. Doi dintre pacienti sunt internati la Institutul Matei Bals din Bucuresti, iar restul sunt internati in Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean din Targoviste. Primarul comunei dambovitene Corbii Mari, Ionut Banică, cere Guvernului printr-o petitie online să aprobe testarea tuturor cetatenilor din comuna, care au intrat in contact dircet cu perosanele infestate cu coronavirus.

“Am lansat o petiție online. Unii mi-au spus că e inutil gestul, că nu se încurcă nimeni de la guvern sau de la județ de scrisorile noastre. Așa o fi. Dar eu am un jurământ pentru comunitatea mea și vreau să știu că am făcut orice, orice e omenește posibil să o protejez. Vă rog pe toți să distribuiți și să semnați această petiție. Să o dați prietenilor voștri. Prietenilor prietenilor voștri. Îi rog pe colegii primari să facă asemenea. Pe parlamentarii dâmbovițeni. Pe cei din presa locală și națională  Repet: nu va ieși nimeni din acest front pe cont propriu.” este mesajul postat pe Facebook de către Ionuț Bănică, primarul comunei Corbii Mari.

Duminica a fost confirmat un nou caz, intr-o alta localitate din judet, si anume satul Serdanu, din comuna Lunguletu. Este vorba despre un băiat de 15 ani care a fost confirmat cu COVID-19. Acesta a fost dus la spital în urmă cu trei zile, iar duminică a sosit rezultatul testului, acesta fiind din păcate pozitiv.

„Am fost anunțați de către polițistul din comună că băiatul de 15 ani a ieșit pozitiv la coronavirus. El este internat acum în spital. Am mers la familie, el locuind cu fratele și cumnata sa,și i-am izolat. Totodată am izolat și câteva familii cu care băiatul a intrat în contact. ” a declarat în exclusivitate pentru MDITV, Popescu Gheorghe, viceprimarul comunei Lungulețu.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe