PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » 164 DE ANI DE LA NAȘTEREA LUI EMINESCU – VIDEO

164 DE ANI DE LA NAȘTEREA LUI EMINESCU – VIDEO

de Andrei Oprescu
24 vizualizări

Poezia și vorbele alese s-au împletit astăzi la Târgoviște într-un amplu eveniment

Ziua lui Mihai Eminescu a fost sarbatorita cu mare fast la Targoviste. Inca de la primele ore ale diminetii zeci de oameni de cultura dar si damboviteni indragostiti de opera marelui scriitor au participat la un amplu program dedicat implinirii celor 164 de ani de la nasterea acestuia. Declarata si ziua Culturii Nationale, 15 ianuarie a oferit iubitorilor de poezie momente unice. Versurile celor mai importante opere eminesciene, recitate sau puse pe note muzicale s-au auzit astazi in biblioteca Judeteana I.H. Radulescu .

Din 2010, ziua de 15 ianuarie are pentru toti romanii o dubla semnificatie. Ziua Nasterii celui mai mare poet national Mihai Eminescu si Ziua Culturii nationale. Cu aceasta ocazie, toti iubitorii de cultura si frumos au participat la un amplu program dedicat celor doua evenimente.

 

Initiate de Biblioteca I. H Radulescu si Biblioteca Universitatii “Valahia” din Târgoviste manifestarile prilejuite de aceasta sarbatoare au au primit ajutor financiar din partea Ministerului de Cultura. Prin sustinerea sa, ministerul dorind o mai mai constientizare asupra importantei culturii in viata romanilor.

 

Pentru aniversarea a celor 164 de ani de la nasterea poetului national si marcarea Zilei nationale a culturii romane organizatorii au pregatit conferinte, lecturi, momente muzicale, dar si lansari de carte, momente care au tinut aproape dambovitenii, pe tot parcursul zilei.

 

 

Ilona Rotaru

Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe