PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » 20 IULIE ZI DE MARE SĂRBĂTOARE

20 IULIE ZI DE MARE SĂRBĂTOARE

de Andrei Oprescu
57 vizualizări

ORTODOXIA ÎL SĂRBĂTOREȘTE PE SFÂNTUL ILIE

In fiecare an pe 20 iulie crestinii ortodocsi îl sarbatoresc pe Sfantul Ilie , ocrotitorul recoltelor si aducatorul de ploi. In Romania maim ult de 100.000 de oameni isi serbeaza onomastica.

Sfantul Ilie este cunoscut în credința ortodoxa ca cel care alungă canicula și seceta , aduce ploaia și răcorește pământul. De asemenea poate provoca tunete și fulgere sau poate arunca grindină. Sfântul Ilie a fost ispitit de diavol pentru a-și ucide părinții veniți în vizită, dar apoi i-a cerut iertare lui Dumnezeu pentru faptrele sale , căindu-se. În rugaciunile lui Sf. Ilie a cerut puterea de a lupta împotriva demonilor, iar Dumnezeu l-a ascultat și i-a dăruit un car tras de cai albi. Cand fulgeră și tună se spune ca Sfântul Prooroc pleacă la vânătoare de demoni , iar acolo unde fulgerul cade pe pamânt , sigur a fost unul pe care l-a înfrant. Tradițiile spun ca pe 20 iulie se pot mânca primele roade ale verii , nuci și mere , pe care nu le putem consuma pana atunci pentru a proteja recoltele de grindină. Tot de Sf Ilie , femeile de la sate culeg busuioc și il duc la icoane în biserică. Se poate purta o ramura de salcie pentru a fi ferit de trăznet iar fetele tinere își pot visa alesul. Cu ocazia acestei zile în țară se organizează târguri și bâlciuri. Creștinii ortodocși se roagă în această zi pentru pentru pace sufletească , putând fi un moment de întoarcere catre Dumnezeu. Pe 20 iulie românii au și un motiv de sărbătoare , peste 100.000 de oameni iși serbează ziua onomastica printre numele sărbătorite fiind și Ilinca , Iliuță, Elias sau Liana.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe